kjøle ned før flasking??

Ser noen av dere setter gjæringsdunken kaldt før flasking. Nå står det på 21 grader. Vil det ha noe for seg å sette dunken ut til i morgen tidlig.  Er ca 7 grader ute.
 
Jon Sira skrev:
Ser noen av dere setter gjæringsdunken kaldt før flasking. Nå står det på 21 grader. Vil det ha noe for seg å sette dunken ut til i morgen tidlig.  Er ca 7 grader ute.
Ja, gjør alltid det nå, setter den på 1 grad i et par dager, føler det gir et klarere øl.
 
Jon Sira skrev:
Selv om du skal flaskekarbonere? Vil ikke den lave temperaturen ødelegge gjæren?

Regner kanskje med at gjæren har "gjort sitt" når prosessen har kommet så langt som til flasking / karbonering. Det anbefales jo å sette flaskene kjølig, så om det skjer før eller etter selve flaskinegen burde jo ikke ha noen betydning? Eller??  :jaha:
 
nonshaugen skrev:
Jon Sira skrev:
Selv om du skal flaskekarbonere? Vil ikke den lave temperaturen ødelegge gjæren?

Regner kanskje med at gjæren har "gjort sitt" når prosessen har kommet så langt som til flasking / karbonering. Det anbefales jo å sette flaskene kjølig, så om det skjer før eller etter selve flaskinegen burde jo ikke ha noen betydning? Eller??  :jaha:

Er jo gjæren som karbonerer. Men så lenge du ikke dreper den så går det fint.
 
Vi tapper rett over på flasker uten å kjøle ned. De går rett inn til karbonering i romtemp og øllet blir krystallklart så lenge det får stå kjølig etter karboneringen er ferdig.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
 
Kjøler du før flasking vil mer av grumset bunnfelle. Når du så setter flaskene til karbonering i romtemp vekkes gjæren til live igjen og lager bobler.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp