Har tenkt til å gå til innkjøp av kjele og lurte på om noen har noen anbefalinger.
Bor i leilighet mitt i oslo så krabbekokere med propanbrenner går nok ut. Derfor er kvaliteten på bunnen avgjørende for at den ikke skal være altfor ineffektiv på elektrisk varmeplate.
Spørsmålet mitt er litt hva slags størrelse man bør gå etter og viktigheten av tappekran. Ser at Europris selger en 21 liters (fårikål?) kjele med glasslokk til 300 kr som jo er billig (forsiden av tilbudskatalogen se europris.no). Et søk på google etter hyttekjele finner jeg diverse 22-26.5 liter gryter med kran til 500-1000 kr. Denne f.eks. http://www.rk-smia.no/index.php?pag...facturer_id=&option=com_virtuemart&Itemid=39 (har butikk på Grønland også)
At jeg ikke får brygga mer enn 15 - 20 liter er egentlig helt ok. Men litt usikker hvor hendig en tappekran kan være. Blir mest ekstrakt brygging fremover men har etterhvert lyst til å prøve meg på mesking.
Tips og erfaringer taes imot med takk!
Bor i leilighet mitt i oslo så krabbekokere med propanbrenner går nok ut. Derfor er kvaliteten på bunnen avgjørende for at den ikke skal være altfor ineffektiv på elektrisk varmeplate.
Spørsmålet mitt er litt hva slags størrelse man bør gå etter og viktigheten av tappekran. Ser at Europris selger en 21 liters (fårikål?) kjele med glasslokk til 300 kr som jo er billig (forsiden av tilbudskatalogen se europris.no). Et søk på google etter hyttekjele finner jeg diverse 22-26.5 liter gryter med kran til 500-1000 kr. Denne f.eks. http://www.rk-smia.no/index.php?pag...facturer_id=&option=com_virtuemart&Itemid=39 (har butikk på Grønland også)
At jeg ikke får brygga mer enn 15 - 20 liter er egentlig helt ok. Men litt usikker hvor hendig en tappekran kan være. Blir mest ekstrakt brygging fremover men har etterhvert lyst til å prøve meg på mesking.
Tips og erfaringer taes imot med takk!