Karboneringsproblemer.

Har i det siste hatt noen flasker som ikke har hatt noe særlig med kullsyre. Tenkte først at det alltid var sånn, at det ikke ble dannet nok kullsyre når det lå i flaskene. Men i det siste har jeg merket at noen av flaskene som er harde når jeg setter dem i kjøleskapet, ender opp bløte når dem har stått i kjøleskapet en stund (nesten ingen kullsyre). Har 0,5 liter plastflasker.

Før flaskene ender opp i kjøleskapet har dem stått først én uke på 25 grader og én uke i romtemperatur.



Rører jeg for dårlig når jeg blander inn sukkervannet ved flasking? Er flaskene mine for gammel og slitt? (Har arvet dem av en kompis).

På tide at jeg bruker kunnskapene til forumet her, så jeg er åpen for all synsing og teorier.
 
Hvor mye sukker bruker du pr liter?.
Det kan  være at du ikke bruker nok sukker.
Det kan også være at korkene ikke tetter skikkelig.
 
Det at dem blir bløte etter en stund, høres veldig ut som flaskene lekker.

Har du muligheten, bruk glass flasker.
Vil også anbefale 2 uker på 20 grader, så 2 uker på "kjeller kaldt".
 
Jeg ligger vel på rundt 130 g sukker på ca 20 liter væske.

Ja det er vel på tide at man switcher over til glass.
 
Tilbake
Topp