Jeg holder for tiden på med mitt første brygg (har stått å ploppet et par dager), og trenger litt hjelp.
Det er så mye forvirrende informasjon ute å går at jeg blir surrete.
Det jeg lurer på er når jeg kan tappe det på flasker for karbonering? Og er dette det samme som sekundærgjæring?
Det som var plane min var å koke opp litt sukkerlake (ca 6 gr sukker pr liter øl) og helle dette på en dunk, deretter tenkte jeg å tappe ølet over i denne dunken for å få blandet det før jeg tapper det på 1,5 liter brusflasker med det samme og setter disse i romteperatur til flaskene er harde, for deretter å sette dem kjølig til de er klarnet eller jeg ikke klarer å vente lenger?
Høres dette ut som en grei plan?....
Eventuelt hvor lenge bør jeg la det stå før jeg gjør dette?
Det er forresten overgjæret øl jeg lager....
Det er så mye forvirrende informasjon ute å går at jeg blir surrete.
Det jeg lurer på er når jeg kan tappe det på flasker for karbonering? Og er dette det samme som sekundærgjæring?
Det som var plane min var å koke opp litt sukkerlake (ca 6 gr sukker pr liter øl) og helle dette på en dunk, deretter tenkte jeg å tappe ølet over i denne dunken for å få blandet det før jeg tapper det på 1,5 liter brusflasker med det samme og setter disse i romteperatur til flaskene er harde, for deretter å sette dem kjølig til de er klarnet eller jeg ikke klarer å vente lenger?
Høres dette ut som en grei plan?....
Eventuelt hvor lenge bør jeg la det stå før jeg gjør dette?
Det er forresten overgjæret øl jeg lager....