Drechsler
Norbrygg-medlem
Jeg har opplevd et par ganger at sukkerlaken har blitt ujevnt fordelt ved tapping til omstikkingskar og deretter til flasker.
Tenker derfor som så:
Man tar antall gram man skal ha til karboneringen, fyller opp til det blir en liter totalt. Koker i 10 minutter og fordeler deretter 1000 milliliter på antall flasker man beregner å få.
F. eks : 57 liter, 120 gram sukker, 114 flasker (0,5) gir 1000/114 = 8,7 ml per flaske
Vanskelig å få det helt nøyaktig selv med doseringssprøyte (fås på apoteket), men dette må da være langt bedre enn å satse på at sukkerlaken blir jevnt fordelt?
(PS: vet om coopers karboneringsdrops, men der blir co2 likt uansett om du lager en bitter eller en weissbier)
Tenker derfor som så:
Man tar antall gram man skal ha til karboneringen, fyller opp til det blir en liter totalt. Koker i 10 minutter og fordeler deretter 1000 milliliter på antall flasker man beregner å få.
F. eks : 57 liter, 120 gram sukker, 114 flasker (0,5) gir 1000/114 = 8,7 ml per flaske
Vanskelig å få det helt nøyaktig selv med doseringssprøyte (fås på apoteket), men dette må da være langt bedre enn å satse på at sukkerlaken blir jevnt fordelt?
(PS: vet om coopers karboneringsdrops, men der blir co2 likt uansett om du lager en bitter eller en weissbier)