Karbonering - temperatur

Åi!

Er nybørjar og har nettopp (7dg siden) tappet første IPA på flaske. Denne ble satt til karbonering i temperaturkontrollert kjøleskap hvor det står en lager til gjæring. Vi har i ettertid forstått det slik at ølet skal karbonerast i romtemperatur(20+?)

Har prosessen eit utløpstidpunkt? Dvs, jeg har satt det i romtemperatur nå - men er der for sent?
 
adoniz skrev:
Åi!

Er nybørjar og har nettopp (7dg siden) tappet første IPA på flaske. Denne ble satt til karbonering i temperaturkontrollert kjøleskap hvor det står en lager til gjæring. Vi har i ettertid forstått det slik at ølet skal karbonerast i romtemperatur(20+?)

Har prosessen eit utløpstidpunkt? Dvs, jeg har satt det i romtemperatur nå - men er der for sent?
Så lenge du ikke har frosset øllet, så går det fint. (Går heller ikke bra hvis du har drept gjæra pga høy temp)
RDWHAHB
 
Tilbake
Topp