Hei!
Jeg har ikke helt forstått forholdet mellom karbonering og serveringstrykk, og håper kanskje noen her kan forklare det for meg
La oss si at man karbonerer et øl til til 2 vol CO2 og setter trykket i fatet på 1 bar for å oppnå dette. Hvis man da senere setter trykket opp til f.eks 1,2 bar for servering vil vel karboneringen i ølet også øke? Hvis man lar den stå på serveringstrykk over lengre tid vel og merke. Og det samme vil vel skje hvis man setter serveringstrykket lavere enn 1 bar, da vil karboneringen i ølet synke etterhvert som trykket i fatet faller? Er det med andre ord mulig å senke trykket i fatet uten at ølet mister CO2? Og hvis nei, er det da noe poeng i å ha ulikt karbonerings- og serveringstrykk?
Eller er jeg på villspor?
Selv har jeg et karbonerings- og serveringstrykk på 1 bar hjemme, og har ingen problemer med skum eller liknende, så dette er bare ren nysgjerrighet
Jeg har ikke helt forstått forholdet mellom karbonering og serveringstrykk, og håper kanskje noen her kan forklare det for meg
La oss si at man karbonerer et øl til til 2 vol CO2 og setter trykket i fatet på 1 bar for å oppnå dette. Hvis man da senere setter trykket opp til f.eks 1,2 bar for servering vil vel karboneringen i ølet også øke? Hvis man lar den stå på serveringstrykk over lengre tid vel og merke. Og det samme vil vel skje hvis man setter serveringstrykket lavere enn 1 bar, da vil karboneringen i ølet synke etterhvert som trykket i fatet faller? Er det med andre ord mulig å senke trykket i fatet uten at ølet mister CO2? Og hvis nei, er det da noe poeng i å ha ulikt karbonerings- og serveringstrykk?
Eller er jeg på villspor?
Selv har jeg et karbonerings- og serveringstrykk på 1 bar hjemme, og har ingen problemer med skum eller liknende, så dette er bare ren nysgjerrighet