De fleste mener karbonering bør skje i romtemperatur ca. Er dette fordi at ølen IKKE blir karbonert godt nok om den står kaldere (ca 13-15 grader), eller er det bare fordi det vil ta lengre tid?
Jeg tror det bare tar lengre tid.
Kanskje avhengig av gjærtypen.
Jeg setter mine flasker i romtemperatur i 1-2 uker før jeg flytter dem ned i kjelleren.
For å gi det lille du har igjen av gjær en sjans til å spise opp sukkeret du tilsetter og gi deg "kullsyre" i ølet ditt, bør du gi det minst 20 grader.
Lavere temp kan gi deg flatt og kjedelig øl.
Jeg har allerede satt siste brygg i kjelleren, hvor det har stått en uke. Vil det hjelpe å flytte dem inn i varmen igjen, eller bør jeg også vende flaskene/riste dem litt for å få i gang gjæra som har bunnfelt seg?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.