Heisann godtfolk!
Har noen spørsmål i forbindelse med karbonering av fat som jeg nylig kjøpte, og som jeg aldri har benyttet før.
Jeg har kikket litt på ulike poster, deriblant; Tabell for tvangskarbonering, der Jens Kristian la ved en tabell for karbonering ved forskjellige temperaturer.
Jeg gikk også nylig til innkjøp av et kjøleskap, men det er ikke koblet opp enda da det står utendørs og temperaturer varierer stort. Så planen var å slow-karbonere (uten risting) over tid i romtemp (ish 19grader i kjellern), deretter flytte denne over til kjøleskap som holder typ 4grader. Hvis jeg karbonerer med ca. 2,0 Bar vil jeg ved 19 grader oppnå 2,5 volum CO2 enheter (hvis jeg forstår tabellen riktig), men hva skjer når jeg skal senke tempen. Vil trykket forbli langs grønn akse, eller vil den gå loddrett opp på veldig over karbonert? Fatene har bare stått noen dager, så må justere nå alt etter hva dere sier. Takker for alle svar. Slange er typ standard, så kan ikke gjøre noe med hverken lengden (1m) eller størrelsen. Hvertall ikke med det første.
Det er en brown ale som står på fatene.
Har noen spørsmål i forbindelse med karbonering av fat som jeg nylig kjøpte, og som jeg aldri har benyttet før.
Jeg har kikket litt på ulike poster, deriblant; Tabell for tvangskarbonering, der Jens Kristian la ved en tabell for karbonering ved forskjellige temperaturer.
Jeg gikk også nylig til innkjøp av et kjøleskap, men det er ikke koblet opp enda da det står utendørs og temperaturer varierer stort. Så planen var å slow-karbonere (uten risting) over tid i romtemp (ish 19grader i kjellern), deretter flytte denne over til kjøleskap som holder typ 4grader. Hvis jeg karbonerer med ca. 2,0 Bar vil jeg ved 19 grader oppnå 2,5 volum CO2 enheter (hvis jeg forstår tabellen riktig), men hva skjer når jeg skal senke tempen. Vil trykket forbli langs grønn akse, eller vil den gå loddrett opp på veldig over karbonert? Fatene har bare stått noen dager, så må justere nå alt etter hva dere sier. Takker for alle svar. Slange er typ standard, så kan ikke gjøre noe med hverken lengden (1m) eller størrelsen. Hvertall ikke med det første.
Det er en brown ale som står på fatene.