Har i de siste 10 brygg brukt 5g sukker pr liter øl. Dette har fungert, men med den siste hvete ølen syntes jeg det ble litt vel sprudlende. Veldig spisse harde bobler. Ikke myk og fin.
De anbefaler 3.5 i CO₂ i en hveteøl og i følge en kalkulator ender jeg opp med en sukkermengde på over 10g pr liter ved 20 grader.
Dette må da være steingalt! Eller er det jeg som gjør noe galt? Gjeringen har alltid vært ferdig på vært brygg. Gjæringen har skjedd på ca 20 grader.
Så har flaskene stått 1-2 uker ved ca 20 grader før jeg har flyttet de til kjelleren på 16-18 grader.
Noen tips?
De anbefaler 3.5 i CO₂ i en hveteøl og i følge en kalkulator ender jeg opp med en sukkermengde på over 10g pr liter ved 20 grader.
Dette må da være steingalt! Eller er det jeg som gjør noe galt? Gjeringen har alltid vært ferdig på vært brygg. Gjæringen har skjedd på ca 20 grader.
Så har flaskene stått 1-2 uker ved ca 20 grader før jeg har flyttet de til kjelleren på 16-18 grader.
Noen tips?