Hei, har satt opp en del brygg siden jeg startet med brygging i jula.. forøvrig en kjempespennende hobby. Så var det resultatene da, noen har jeg vert veldig fornøyd med, og andre har blitt " flate " saftøl.
Synes faktisk jeg har fått best resultat i form av skikkelig skum ved å tilsette sukker ( en t-skje) direkte på flaskene. men har jo lest en del om infeksjonsfare, og det ønsker vi jo ikke, Så spørsmålet er... hvordan gjør dere dette. har dere en brukbar måte å forklare dette på? Har erfart å få varierende skum på flasken, etter å ha tilsatt lake på dunken før flasking. skal man fordele laken på hver enkelt flaske, og i så fall hva slags mengde? og hvor mange deler vann skal man bruke i forhold til sukker ? Har dere en fin måte å gjøre dette på slik at alle flaskene får skikkelig skumtopp når man skjenker i glass... :biersmile:
Synes faktisk jeg har fått best resultat i form av skikkelig skum ved å tilsette sukker ( en t-skje) direkte på flaskene. men har jo lest en del om infeksjonsfare, og det ønsker vi jo ikke, Så spørsmålet er... hvordan gjør dere dette. har dere en brukbar måte å forklare dette på? Har erfart å få varierende skum på flasken, etter å ha tilsatt lake på dunken før flasking. skal man fordele laken på hver enkelt flaske, og i så fall hva slags mengde? og hvor mange deler vann skal man bruke i forhold til sukker ? Har dere en fin måte å gjøre dette på slik at alle flaskene får skikkelig skumtopp når man skjenker i glass... :biersmile: