Hei
Jeg vil førsøke å lage en pilsnertype helt etter renhetslovens prinsipper, altså uten å tilsette sukker når det tappes på flasker for å skape co2, og lurer derfor på om noen her har forsøkt og gjort erfarning med metoden som Speidel foreskriver i punkt 4.7 - 4.9 i følgende "bruksanvisning" http://kjwipe.files.wordpress.com/2011/02/speidel-braumeister.pdf? (Tappe av og spare vørter etter koking for så å tilsette den igjen før tapping på flasker/fat.) Eller finnes det andre tips for å skape co2 på flaske uten å tilsette sukker i brygget? Er det feks mulig å la gjæringen foregå på en lukket ståltank for på den måten tvinge co2'en som produseres under gjæringen tilbake i ølet? Ståltank er på under planlegging, må bare finne noen som kan produsere en kon......... :attevar:
Gode råd og meninger mottas med takk :idea:
Jeg vil førsøke å lage en pilsnertype helt etter renhetslovens prinsipper, altså uten å tilsette sukker når det tappes på flasker for å skape co2, og lurer derfor på om noen her har forsøkt og gjort erfarning med metoden som Speidel foreskriver i punkt 4.7 - 4.9 i følgende "bruksanvisning" http://kjwipe.files.wordpress.com/2011/02/speidel-braumeister.pdf? (Tappe av og spare vørter etter koking for så å tilsette den igjen før tapping på flasker/fat.) Eller finnes det andre tips for å skape co2 på flaske uten å tilsette sukker i brygget? Er det feks mulig å la gjæringen foregå på en lukket ståltank for på den måten tvinge co2'en som produseres under gjæringen tilbake i ølet? Ståltank er på under planlegging, må bare finne noen som kan produsere en kon......... :attevar:
Gode råd og meninger mottas med takk :idea: