Karbonering av hefeweissen

mårt1

Norbrygg-medlem
Jeg brygget en hefeweissen som ble flasket for ca. 1 mnd. siden. Brukte WLP300 og litt mer hvete enn pilsnermalt. Mener jeg har lest at mye hvetemalt gir god skumfasthet. Men dette ølet har kun store bobler i skummet, og det er ikke fasthet i det overhodet... Ølet ser dødt ut med ingen skum etter kort tid, selv om det kjennes brukbart karbonert ut når man smaker. Ølet har stått i romtemp for karbonering i 14 dager, og i kald kjeller i drøyt 14 dager. Smaken er etter hva jeg kan bedømme veldig bra.

Jeg har brygget hefeweissen 3 ganger, men med forskjellige metoder hver gang (ekstrakt, biab og nå sist med grainfather). Det er derfor vanskelig å sammenligne. De to første gangene brukte jeg 10 gram sukker pr. liter og synes det ble veldig mye trykk og skum. Derfor gikk jeg ned til 8 gram denne gangen, men det er mulig jeg skulle holdt meg til 10... Har jeg rett og slett underkarbonert ølet?
 
Jeg tror ikke du har underkarbonert, feilen ligger nok et annet sted
gi det litt mer tid så skummet får satt seg
 
Tilbake
Topp