Finn Berger
Moderator
Håper tittelen - som er rappa fra den store kølsch-tråden - signaliserer at her er det åpent for alle spørsmål knytta til alle typer bayersk weissbier og den beslekta roggenbier'en. Det finnes også mindre kjente varianter, som Dampfbier, som naturlig hører hjemme her.Det er en masse innlegg om weissbier på forumet i en mengde tråder, men det er ingen samlende tråd det er naturlig å gå til.
Berlinerweisse synes jeg ikke hører hjemme her, men jeg er åpen for å endre på det, hvis dere mener det er naturlig.
Bøker om temaet:
German Wheat Beer fra 1992 av Eric Garner. Vel verdt å lese, og så skal man være klar over at ikke alt er sånt som alle er enige om.
Brewing with Wheat fra 2010 av Stan Hieronymus. Ikke bare om weissbier, men det, også.
Har dere gode lenker, så post dem, så kan jeg samle dem her. Jeg kan begynne med to:
Brewing Bavarian Weissbier - all you ever wanted to know | Tittelen holder langt påvei hva den lover.
Make Your Best Roggenbier Et sted å begynne, i alle fall.
Silly Sir in Germany: Our Winning Weihenstephaner Hefeweissbier Recipe
Recipe: Weihenstephan-Style Hefeweissbier Du må være abonnent på Beer and Brewing Magazine for å lese denne.
German Hefeweizen - Brew Your Own Jamil Zainasheffs tanker om hefeweissen
What Makes Beer Hazy? - Allagash Brewing Company Om tåke i hveteøl
Brewing better Wheat Beers with Herrmann Detaljert instruks om hvordan man går fram med den spesielle Herrmann-Verfahren, stegmesking med sikte på å øke glukose-andelen av sukkeret i vørteren for på den måten å øke produksjonen av etylacetat (pære/frukt) og isoamylacetat (banan-ester).
Jeg har nettopp flaska en ultralys hefeweissen med superenkle 50/50 hvete- og pilsmalt. Så nå sitter jeg med masse fin gjær (Imperial G01 Stefon, som svarer til wlp300), og funderer på noe med litt mer farge. Jeg er ikke veldig begeistra for Dunkelweizen, så jeg skal ikke helt dit - men et lite stykke på veien. Forslag?
Berlinerweisse synes jeg ikke hører hjemme her, men jeg er åpen for å endre på det, hvis dere mener det er naturlig.
Bøker om temaet:
German Wheat Beer fra 1992 av Eric Garner. Vel verdt å lese, og så skal man være klar over at ikke alt er sånt som alle er enige om.
Brewing with Wheat fra 2010 av Stan Hieronymus. Ikke bare om weissbier, men det, også.
Har dere gode lenker, så post dem, så kan jeg samle dem her. Jeg kan begynne med to:
Brewing Bavarian Weissbier - all you ever wanted to know | Tittelen holder langt påvei hva den lover.
Make Your Best Roggenbier Et sted å begynne, i alle fall.
Silly Sir in Germany: Our Winning Weihenstephaner Hefeweissbier Recipe
Recipe: Weihenstephan-Style Hefeweissbier Du må være abonnent på Beer and Brewing Magazine for å lese denne.
German Hefeweizen - Brew Your Own Jamil Zainasheffs tanker om hefeweissen
What Makes Beer Hazy? - Allagash Brewing Company Om tåke i hveteøl
Brewing better Wheat Beers with Herrmann Detaljert instruks om hvordan man går fram med den spesielle Herrmann-Verfahren, stegmesking med sikte på å øke glukose-andelen av sukkeret i vørteren for på den måten å øke produksjonen av etylacetat (pære/frukt) og isoamylacetat (banan-ester).
Jeg har nettopp flaska en ultralys hefeweissen med superenkle 50/50 hvete- og pilsmalt. Så nå sitter jeg med masse fin gjær (Imperial G01 Stefon, som svarer til wlp300), og funderer på noe med litt mer farge. Jeg er ikke veldig begeistra for Dunkelweizen, så jeg skal ikke helt dit - men et lite stykke på veien. Forslag?
Sist redigert: