Hei!
Jeg er totalt fersk på området. Har satt 5 batcher med stadig bedre resultat, synes jeg selv - men det er stort forbedringspotensiale
I alt ølet mitt får jeg en svak, litt ubehagelig, bismak - en smak som jeg kjenner helt bakerst i ganen. Ikke veldig plagsom, men det trekker litt ned.
Ikke helt ulik smaken av humle, men det føles ikke korrekt.
Jeg har et par bøker der det snakkes om dimetylsulfid. Jeg aner ikke om det er det det er snakk om, men det skal visstnok forsvinne ved koking.
Spørsmålet er bare - kan man koke for LENGE? (Tar selvfølgelig hensyn til koketid på humle....)
Noen som kjenner seg igjen?
Eler kan det være noe annet? For lite luft før gjæring, for høy temperatur på gjæring etc etc.....
Jeg er totalt fersk på området. Har satt 5 batcher med stadig bedre resultat, synes jeg selv - men det er stort forbedringspotensiale
I alt ølet mitt får jeg en svak, litt ubehagelig, bismak - en smak som jeg kjenner helt bakerst i ganen. Ikke veldig plagsom, men det trekker litt ned.
Ikke helt ulik smaken av humle, men det føles ikke korrekt.
Jeg har et par bøker der det snakkes om dimetylsulfid. Jeg aner ikke om det er det det er snakk om, men det skal visstnok forsvinne ved koking.
Spørsmålet er bare - kan man koke for LENGE? (Tar selvfølgelig hensyn til koketid på humle....)
Noen som kjenner seg igjen?
Eler kan det være noe annet? For lite luft før gjæring, for høy temperatur på gjæring etc etc.....