kan man gjøre noe med bismakene av for varm gjæring?

klarer gjærkaken å fjerne fusel og slikt som skyldes gjæring (bruker WL007) på høy temp. Har en nøgne ø IPA klone som har stått i to uker nå, men pga været og manglende kjøling, så ble det ganske varmt i bøtten de to første dagene (tipper minst 24grader), så er ganske sikker på at det er noen usmaker i brygget. Skal jeg bare flaske eller kan det funke å la det stå en uke til?

er jo en del humle og høy OG, så kan det være at det ikke blir så markante usmaker som det hadde vært i en mild?
 
Hvis du vil frigi gjæringsdunken, så er det bare å karbonere på flaske og gi den noen uker ekstra med modning på flaske. Vær tålmodig, så vil nok gjærkulturen rydde opp etter seg. Har lest om brygg som ble stående på over 30°C i primærgjæringen. Det smakte hubba bubba i starten, men etter to-tre måneder med modning ble det svært godt. Ulempen ved å modne en IPA er vel at aromaen dempes med tid. RDW.
 
Tilbake
Topp