Hei.
Er helt ny på ølbrygging og har endel spørsmål jeg lurer på.
Tenkte å prøve meg på denne oppskriften. Skal brygge på en 50l Speidel.
Oppskriften er til 77.5l. Har delt alle verdier på 77.5 og ganget med 50 når jeg bestilte ingrediensene for å nedskalere. Er det sånn det skal gjøres?
Hvor mye vann burde jeg starte med? Hvor mye burde jeg skylle med?
Ser også at meskingen skal være 60 min på 66 grader. Skal jeg da sette mashing til 66 grader for å tilsette malten, eller er det greit å ha det litt kaldere?
Tar også gjerne mot andre tips og triks
Tommy
Er helt ny på ølbrygging og har endel spørsmål jeg lurer på.
Tenkte å prøve meg på denne oppskriften. Skal brygge på en 50l Speidel.
Oppskriften er til 77.5l. Har delt alle verdier på 77.5 og ganget med 50 når jeg bestilte ingrediensene for å nedskalere. Er det sånn det skal gjøres?
Hvor mye vann burde jeg starte med? Hvor mye burde jeg skylle med?
Ser også at meskingen skal være 60 min på 66 grader. Skal jeg da sette mashing til 66 grader for å tilsette malten, eller er det greit å ha det litt kaldere?
Tar også gjerne mot andre tips og triks
Tommy