gustavf
Administrator
Jeg var innom Vin og Bar og kjøpte litt råvarer for noen dager siden. Vi begynte å prate litt om Beer Machine de hadde utstilt og, tja..., jeg klarte vel egentlig ikke helt å skjule min skepsis til hverken utstyret eller pakkene med råvarer som kun skulle tilsettes vann.
Etter litt fram og tilbake, så endte jeg opp med å låne en Beer Machine for å se om skepsisen var ubegrunnet, eller om dette er et greit utstyr for en nybegynner. Planen er å brygge et øl helt etter bruksanvisninga og et brygg der jeg uten å se på bruksanvisninga prøver å få et best mulig øl på "maskinen".
I en liten eske skjuler det seg et sett som bare kan kalles komplett:
Det store gjæringskaret er IPAen jeg egentlig skulle tappet, i stedet for å brygge (eller heter det "lage øl" når man bruker en ølmaskin?)
Så var det bare å montere alle smådelene og sette sammen de to halvdelene av gjæringskaret. Det var litt plundrete å få pakningen til å ligge på rett plass, men bortsett fra det gikk dette ganske greit. Gjærlåsen er ganske spesiell og består av en forholdsvis enkel ventil og en liten boks man legger en "anti foaming disk" i. Denne inneholder noen kjemikalier som skal dempe skum når det kommer inn i boksen og hindre at skum kommer ut av gjærlåsen. Denne mekanismen skal sørge for gjæring under trykk, men jeg må innrømme at jeg ikke er helt sikker på om den egentlig tetter godt nok.
PB244625
Bruksanvisninga anbefaler å desinfisere med klorin uten skylling. Jeg bestemte meg for å fravike den litt her og gikk heller for StarSan...
En fiffig detalj er termometer integrert i gjæringstanken.
Nå var maskinen satt sammen, og det var bare å tilsette pulver og vann. Pulveret er tørket maltekstrakt med humle og luktet ganske godt. Som seg hør og bør skummer det litt når man har i vann. Inne i posen ar det også en liten gjærpose med 3 gram alegjær av ukjent type.
Jeg stoler ikke helt på at denne er tett, så den skal få stå i kjøkkenvasken ihvertfall over natta.
Etter litt fram og tilbake, så endte jeg opp med å låne en Beer Machine for å se om skepsisen var ubegrunnet, eller om dette er et greit utstyr for en nybegynner. Planen er å brygge et øl helt etter bruksanvisninga og et brygg der jeg uten å se på bruksanvisninga prøver å få et best mulig øl på "maskinen".
I en liten eske skjuler det seg et sett som bare kan kalles komplett:
- Todelt beholder, som fungerer både som gjæringskar og serveringstank
- Flasker
- Mottrykksfyller
- Ølsett for 10 liter "pale lager"
- Forbruksartikler til tre batcher
Det store gjæringskaret er IPAen jeg egentlig skulle tappet, i stedet for å brygge (eller heter det "lage øl" når man bruker en ølmaskin?)
Så var det bare å montere alle smådelene og sette sammen de to halvdelene av gjæringskaret. Det var litt plundrete å få pakningen til å ligge på rett plass, men bortsett fra det gikk dette ganske greit. Gjærlåsen er ganske spesiell og består av en forholdsvis enkel ventil og en liten boks man legger en "anti foaming disk" i. Denne inneholder noen kjemikalier som skal dempe skum når det kommer inn i boksen og hindre at skum kommer ut av gjærlåsen. Denne mekanismen skal sørge for gjæring under trykk, men jeg må innrømme at jeg ikke er helt sikker på om den egentlig tetter godt nok.
PB244625
Bruksanvisninga anbefaler å desinfisere med klorin uten skylling. Jeg bestemte meg for å fravike den litt her og gikk heller for StarSan...
En fiffig detalj er termometer integrert i gjæringstanken.
Nå var maskinen satt sammen, og det var bare å tilsette pulver og vann. Pulveret er tørket maltekstrakt med humle og luktet ganske godt. Som seg hør og bør skummer det litt når man har i vann. Inne i posen ar det også en liten gjærpose med 3 gram alegjær av ukjent type.
Jeg stoler ikke helt på at denne er tett, så den skal få stå i kjøkkenvasken ihvertfall over natta.