Juleøl trykkgjæring

Hei! Jeg brygger for tiden et juleøl med tradisjonell gjæring (Nottingham) og modning, som snart skal flaskes og lagres fram til jul.
Men så tenker jeg å prøve meg på å trykkgjære samme oppskrift, men med W 34/70 som gjær. Dette for å få litt erfaring med ulike gjærtyper og trykk kontra tradisjonell gjæring osv.
Jeg prøver meg forsiktig fram i starten og starter med 3 dager på 18 grader. Dette for å få i gang gjæringen, og deretter sette på 1 bars trykk i 7-10 dager fram til jeg får en stabil SG. For så å tvangskarbonere på fat.
Høres dette greit ut, eller ville dere endret på noe?
 
  • Like
Reaksjoner: P-K
Hei! Jeg brygger for tiden et juleøl med tradisjonell gjæring (Nottingham) og modning, som snart skal flaskes og lagres fram til jul.
Men så tenker jeg å prøve meg på å trykkgjære samme oppskrift, men med W 34/70 som gjær. Dette for å få litt erfaring med ulike gjærtyper og trykk kontra tradisjonell gjæring osv.
Jeg prøver meg forsiktig fram i starten og starter med 3 dager på 18 grader. Dette for å få i gang gjæringen, og deretter sette på 1 bars trykk i 7-10 dager fram til jeg får en stabil SG. For så å tvangskarbonere på fat.
Høres dette greit ut, eller ville dere endret på noe?

Hvorfor endre på flere variable når du allerede har endret gjær?

18 C høres greit ut, men jeg ville startet på 15 C de første dagene og så evt. reist
 
Hvorfor endre på flere variable når du allerede har endret gjær?

18 C høres greit ut, men jeg ville startet på 15 C de første dagene og så evt. reist
Trykkgjæring var det primære målet. Men jeg lager så små kvanta disse gangene så jeg synes at det er greit å kline til
 
Tilbake
Topp