Juleøl - innspill

Setter sammen mitt første all grain-brygg og dette brygget skal få den tvilsomme æren av å være årets julebrygg. Har lekt meg litt i Beersmith og kommet fram til følgende malt og krydder:

Type: All Grain
Date: 02.10.2010
Batch Size: 18,93 L
Brewer: Kim Odland
Boil Size: 21,67 L Asst Brewer:  
Boil Time: 60 min  Equipment: My Equipment  
Taste Rating(out of 50): 35,0  Brewhouse Efficiency: 75,00
Taste Notes:  
 
Ingredients

Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (3,0 SRM) Grain 83,92 %
0,40 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 5,59 %
0,25 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 3,50 %
0,25 kg Roasted Barley (300,0 SRM) Grain 3,50 %
0,10 oz Cinnamon Stick (Boil 5,0 min) Misc  
0,25 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc  
0,75 oz Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 min) Misc  
0,25 kg Brown Sugar, Dark (50,0 SRM) Sugar 3,50 %

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,086 SG
Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,022 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,43 %  Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 0,0 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 21,6 SRM Color:  

Litt usikker på humle. Tenkte å ha en moderat humleprofil. Noen tips?
 
Kanskje ikke dumt

Hadde tenkt East Kent all the way her.

Hvilken IBU bør jeg legge meg på her for å veie opp.
 
Oppskriften ser bra ut. Jeg ville personlig kanskje ha redusert mengden roasted barley litt i et juleøl, men det er jo en ren smakssak. EKG husker forhåpentlig Olav å ta med til deg i morgen. Det er jo en "klassiker" å kombinere EKG med Fuggles, men den går også greit å kombinere med Magnum. Sannsynligvis greit med Willamette også, bare ikke overdriv mengden av sistnevnte, hvis du ikke er veldig glad i "tobakk"-smak.
Hvor høy IBU du vil legge deg på blir igjen en smakssak, min personlige humlebitterhetstoleranse har med årene utviklet seg fra "meget moderat" til "ganske høy"! Et juleøl som skal hamle opp med pinnekjøtt (særlig røkt) bør ha en solid humlebitterhet, skal det derimot drikkes til sirupsnipper og pepperkaker er det heller maltsødmen og krydring som bør vektlegges. En IBU på rundt 35 er ihvertfall ikke ekstremt i noen retning.
 
Var inne på tanken å blande inn litt Fuggles, får se om jeg har noe (Vinogbar er tomme).

Er selv et humlehode uten like, men tenkte å tone det noe ned. Kanskje lage Pinnekjøttøl på 100IBU utenom... Hmm... Kanskje ikke det dummeste det nei.
 
Da tror jeg at jeg er sånn noenlunde i mål. Noen siste tips eller innspill?

Type: All Grain
Batch Size: 18,93 L
Brewer: Kim Odland
Boil Size: 24,56 L Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min 
Brewhouse Efficiency: 75,00

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (3,0 SRM) Grain 83,92 %
0,40 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 5,59 %
0,25 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 3,50 %
0,25 kg Roasted Barley (300,0 SRM) Grain 3,50 %
50,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (60 min) Hops 24,7 IBU
35,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (15 min) Hops 8,6 IBU
10,00 gm Fuggles [4,50 %] (15 min) Hops 2,2 IBU
30,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (1 min) (Aroma Hop-Steep) Hops - 
0,10 oz Cinnamon Stick (Boil 5,0 min) Misc 
0,25 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc 
0,75 oz Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 min) Misc 
0,25 kg Brown Sugar, Dark (50,0 SRM) Sugar 3,50 %
2 Pkgs Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [Starter 125 ml] Yeast-Ale 
 
Beer Profile

Est Original Gravity: 1,086 SG
Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,022 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,43 %  Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 35,4 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 21,6 SRM Color: Color 

Vil det bli veldig søtt dette?
 
Tilbake
Topp