Hei,
Planlegger årets juleøl, og har noen spørsmål. Vi brygger med ekstrakt, så oppskriften er deretter. Liker også øl med få ingredienser, så vi kan prøve å forstå hva som gir smaken. Har lett rundt på forumet etter juleøloppskrifter, både under oppskrifter og under prisbelønte. Ønsker oss en øl som ligner på det man får på polet før jul, altså en undergjær.
Ser for meg oppskriften som dette:
- 350 g krystallmalt (mesker i pose 70 grader i 15 min)
- 3,5 kg Munchermalt ekstrakt
- 2,5 kg Pilsnermalt ekstrakt
Humle ???
Gjær: Lagergjær ??
Noen her som har forslag til humletype i juleøl? Har sett at mye forskjellig er brukt, og er derfor vanskelig for meg å velge... I tillegg, er gjærtypen like viktig på lager som ale, og hva anbefales til en juleøl?
Lars
Planlegger årets juleøl, og har noen spørsmål. Vi brygger med ekstrakt, så oppskriften er deretter. Liker også øl med få ingredienser, så vi kan prøve å forstå hva som gir smaken. Har lett rundt på forumet etter juleøloppskrifter, både under oppskrifter og under prisbelønte. Ønsker oss en øl som ligner på det man får på polet før jul, altså en undergjær.
Ser for meg oppskriften som dette:
- 350 g krystallmalt (mesker i pose 70 grader i 15 min)
- 3,5 kg Munchermalt ekstrakt
- 2,5 kg Pilsnermalt ekstrakt
Humle ???
Gjær: Lagergjær ??
Noen her som har forslag til humletype i juleøl? Har sett at mye forskjellig er brukt, og er derfor vanskelig for meg å velge... I tillegg, er gjærtypen like viktig på lager som ale, og hva anbefales til en juleøl?
Lars