Hei!
Jeg er nysgjerrig på hva dere tenker om å brygge en juleøl ved romtemperatur, hvilke malttyper som passer i utgangspunktet, og hvilke smakstilsetninger som fungerer godt for å lage en middels kraftig og smakstilsatt øl. Den skal helst ikke slå deg ned med kryddersmak, men ha et hint+...
Hva ville dere valgt av Pale malt og Pilsnermalt, f.eks.? Det virker som man lett kan smakstilsette en belgisk trippel, men jeg har også opplevd at gjæren setter ganske mye smak på brygget ved romtemperatur. Pale malt ser jeg ikke i så mange juleøloppskrifter, men tipper at det fungerer.
Så tenker jeg å tilsette mørkere malt, men vurderer om jeg heller tar en mørk pale, i stedet for å ta mye av f.eks. sjokolademalt, som også tilsetter mye smak i brygget.
På oppskrifter jeg ser på, så er både utvalget og mengdene med smakstilsetninger veldig ulike. Jeg ser ingefær, kanel, muskat, nellik, anis (og stjerne-), tørket appelsinskall, vanilje, chai te-pose(r).
TL;DR
Så spørsmålene er... Hva tenker dere er beste grunnlaget av pale og pilsner for å lage en mildere tilsatt juleøl, og hva slags malt- og smakssammensetning er det på deres (overgjærede) julebrygg?
Jeg er nysgjerrig på hva dere tenker om å brygge en juleøl ved romtemperatur, hvilke malttyper som passer i utgangspunktet, og hvilke smakstilsetninger som fungerer godt for å lage en middels kraftig og smakstilsatt øl. Den skal helst ikke slå deg ned med kryddersmak, men ha et hint+...
Hva ville dere valgt av Pale malt og Pilsnermalt, f.eks.? Det virker som man lett kan smakstilsette en belgisk trippel, men jeg har også opplevd at gjæren setter ganske mye smak på brygget ved romtemperatur. Pale malt ser jeg ikke i så mange juleøloppskrifter, men tipper at det fungerer.
Så tenker jeg å tilsette mørkere malt, men vurderer om jeg heller tar en mørk pale, i stedet for å ta mye av f.eks. sjokolademalt, som også tilsetter mye smak i brygget.
På oppskrifter jeg ser på, så er både utvalget og mengdene med smakstilsetninger veldig ulike. Jeg ser ingefær, kanel, muskat, nellik, anis (og stjerne-), tørket appelsinskall, vanilje, chai te-pose(r).
TL;DR
Så spørsmålene er... Hva tenker dere er beste grunnlaget av pale og pilsner for å lage en mildere tilsatt juleøl, og hva slags malt- og smakssammensetning er det på deres (overgjærede) julebrygg?