Julebrus 2024

Einar Michelsen

Norbrygg-medlem
Da var årets julebrus ferdig. 2 x 19 liter.

Ingredienser:
Saft og revet skall av 20 sitroner og 8 lime
En halv Chili og 5 cm fersk ingefær.
Kok opp dette og avkjøl. Tilsettes etter hvert i bærblandingen.

3,2 kg. blåbær (selvplukk)
1.2 kg skogsbær blanding + 2,8 kg bringebær (selvkjøpt på Kiwi)
4.0 kg sukker
7,6 gr. Sorbistat + 7,6 gr Campden.

«Metode»
Legg bær og «sitronmiksen» i meskepose, tilsett passe med vann og kok opp. La det gjerne trekke en stund. Tilsett Sorbistat og Campden.

Jeg brukte en 32 l. kjele og tilsatte mer vann etter første avtapping. Måtte tilsette 15 liter til etter første avtapping. Dette ble varmet opp endel før avtappingen fortsatte. Tipper det var total 27 liter i kjelen før første avtapping. Jeg tappet av til gjæringsfat, som jeg tilslutt helte tilbake til “storkjelen” der hele volumet ble varmet opp til 95 grader. På dette tidspunktet tilsatte jeg sukker. Rør mens sukkeret tilsettes.

Helles kokende varmt på to desinfiserte fat. Står under trykk ved nedkjøling.

Kjøles ned til 0-0,5 grader før overføring til bokser og flasker med BeerGun.

B951B7EB-E749-494D-A272-5BD05104A271.jpeg29F28DF1-4C1C-496F-A8E1-E1A3FE4878F9.jpeg
 
Da var årets julebrus ferdig. 2 x 19 liter.

Ingredienser:
Saft og revet skall av 20 sitroner og 8 lime
En halv Chili og 5 cm fersk ingefær.
Kok opp dette og avkjøl. Tilsettes etter hvert i bærblandingen.

3,2 kg. blåbær (selvplukk)
1.2 kg skogsbær blanding + 2,8 kg bringebær (selvkjøpt på Kiwi)
4.0 kg sukker
7,6 gr. Sorbistat + 7,6 gr Campden.

«Metode»
Legg bær og «sitronmiksen» i meskepose, tilsett passe med vann og kok opp. La det gjerne trekke en stund. Tilsett Sorbistat og Campden.

Jeg brukte en 32 l. kjele og tilsatte mer vann etter første avtapping. Måtte tilsette 15 liter til etter første avtapping. Dette ble varmet opp endel før avtappingen fortsatte. Tipper det var total 27 liter i kjelen før første avtapping. Jeg tappet av til gjæringsfat, som jeg tilslutt helte tilbake til “storkjelen” der hele volumet ble varmet opp til 95 grader. På dette tidspunktet tilsatte jeg sukker. Rør mens sukkeret tilsettes.

Helles kokende varmt på to desinfiserte fat. Står under trykk ved nedkjøling.

Kjøles ned til 0-0,5 grader før overføring til bokser og flasker med BeerGun.

Vis vedlegget 70404Vis vedlegget 70405
Stilig! Er bærene brukenes til noe etter brygging, eller er de "tom" for smak?
 
Tilbake
Topp