Jule-stout/porter

Til jul hadde jeg tenkt å ha en tradisjonell bokk og en vaniljepreget porter/stout for dessertbruk. Bokken venter vel egentlig bare på en anledning til å bli flasket - mens porteren/stouten er ennå på planleggingsstadiet og jeg håper å få brygget den i løpet av neste uke slik at den kan bli klar til høytiden. Jeg har tatt ut frøene og kuttet opp tre 17-19 cm vanlijestenger fra vaniljimporten.se (tidenes butikk!) og de ligger på en vodka-lake nå. Har hatt hell med oppskriften i "Brewing Basic Styles" med Foreign Extra Stout, selv om min nok generelt sett har blitt litt tørrere enn oppskriften, men jeg tenker kanskje at en juleversjon burde ha litt mer dybde og kompleksitet for å matche med vaniljen.

Kan noen hjelpe meg med en oppskrift?

Har ganske mye basis- og spesialmalt liggende (black, choco, roasted barley, special "b", melanoidin, samt flere cara-varianter). Humle har jeg også godt utvalg av.
 
Tilbake
Topp