Her en oppskrift jeg hadde suksess med ifjor. Burde være bra, er jo ei oppskrift fra Gahr...
Bryggselv Yuletide Ale Gahr Ed.
25 liter
OG: 1067-70
FG: 1018-22
IBU: 45 (Noonan)
5,15 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC
500 g Thomas Fawcett amber malt, 90 EBC
400 g Thomas Fawcett caramalt, 30 EBC
400 g Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
100 g Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC
300 g Billingtons molasses sugar (mørkt brunt sukker, mørkere enn muscovado)
54 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 60 min.
25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 15 min.
25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 2 min.
¼ ts ingefær, malt, 2 min. (kan sløyfes)
5 g indiske korianderfrø, malt, 2 min. (kan sløyfes)
¼ ts allehånde, malt, 2 min. (kan sløyfes)
10 g ferskrevet appelsinskall, 2 min. (kan sløyfes)
Gjærnæring, 15 min.
Klaringsmiddel, 15 min.
Gjær: WLP002, 028, 013, WY1318, Nottingham dry, Safale S-04
Mesking: 65 °C i 60 min., 77 °C i 5 min. Ev. 66 °C i 90 min.
Koking: 90 min.
Gjæring: 17-20 °C i 14 dager, lagring på 4-15 °C i anslagsvis 8 uker. Kan drikkes før og tåler mye lengre lagring.