[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Rue Juleøl
Øltype: trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 34 av 50
OG: 1.056
FG: 1.015
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 32 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
4200 gram 78,5 % Lys maltekstrakt ? EBC
1000 gram 18,7 % Caramunich dark ? EBC
500 gram 9,3 % Crystal ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
Spesialmalt varmet til 75 °C
Humle
20 gram Saaz 14,8 % alfa pellets koketid 90 min
40 gram Hallertau Hersbrucker 29,6 % alfa pellets koketid 90 min
10 gram Northern Brewer 7,4 % alfa pellets koketid 90 min
25 gram Hallertau Hersbrucker 18,5 % alfa pellets koketid 20 min
40 gram Hallertau Hersbrucker 29,6 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Czech Pils 125ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 16 dager ved 13 ºC
Modning/sekundærgjæring *** dager ved *** ºC
Lagring 20 dager ved 19-13 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 03.10.2007
Tappedato: 19.10.2007
Kommentar: [/size][/tt]
Navn på brygget: Rue Juleøl
Øltype: trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 34 av 50
OG: 1.056
FG: 1.015
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 32 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
4200 gram 78,5 % Lys maltekstrakt ? EBC
1000 gram 18,7 % Caramunich dark ? EBC
500 gram 9,3 % Crystal ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
Spesialmalt varmet til 75 °C
Humle
20 gram Saaz 14,8 % alfa pellets koketid 90 min
40 gram Hallertau Hersbrucker 29,6 % alfa pellets koketid 90 min
10 gram Northern Brewer 7,4 % alfa pellets koketid 90 min
25 gram Hallertau Hersbrucker 18,5 % alfa pellets koketid 20 min
40 gram Hallertau Hersbrucker 29,6 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Czech Pils 125ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 16 dager ved 13 ºC
Modning/sekundærgjæring *** dager ved *** ºC
Lagring 20 dager ved 19-13 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 03.10.2007
Tappedato: 19.10.2007
Kommentar: [/size][/tt]