[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
15000 gram 45,5 % münchnermalt ? EBC
15000 gram 45,5 % pilsnermalt ? EBC
1600 gram 4,8 % krystallmalt ? EBC
1000 gram 3,0 % carared ? EBC
700 gram 2,1 % carapilsner ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
80 min 67 ºC
Humle
126 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
85 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 20 min
45 gram Hall. Hersbrucker 2,0 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 ºC
Lagring 7 dager ved -2 - -3 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 10.09.2004
Tappedato: 05.10.2004
Kommentar:[/size][/tt]
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
15000 gram 45,5 % münchnermalt ? EBC
15000 gram 45,5 % pilsnermalt ? EBC
1600 gram 4,8 % krystallmalt ? EBC
1000 gram 3,0 % carared ? EBC
700 gram 2,1 % carapilsner ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
80 min 67 ºC
Humle
126 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
85 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 20 min
45 gram Hall. Hersbrucker 2,0 % alfa pellets koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 ºC
Lagring 7 dager ved -2 - -3 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 10.09.2004
Tappedato: 05.10.2004
Kommentar:[/size][/tt]