[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Tørstige Tomte-Troll
Øltype: trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 40,8 av 50
OG: 1.063
FG: 1.014
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 25,3 IBU
Vørtermengde: 30 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
5000 gram 72,5 % Pale Muntons ? EBC
400 gram 5,8 % Crystal Muntons ? EBC
400 gram 5,8 % Cara Pils Muntons ? EBC
100 gram 1,4 % Chocolate Muntons ? EBC
1000 gram 14,5 % Caramunich Muntons ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
10 min 55 ºC
90 min 68 ºC
Humle
55 gram bet 5,7 % alfa pellets koketid 60 min
30 gram bet 4,5 % alfa pellets koketid 20 min
40 gram bet 4,5 % alfa pellets koketid 7 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Czech pils, Wyeast Flytende 1 pk 50 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 12-13 ºC
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 4 ºC
Lagring 10 dager ved 12 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ja
CO2: tilsatt
Bryggedato: 09.09.2004
Tappedato: 24.09.2004
Kommentar:[/size][/tt]
Navn på brygget: Tørstige Tomte-Troll
Øltype: trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 40,8 av 50
OG: 1.063
FG: 1.014
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 25,3 IBU
Vørtermengde: 30 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
5000 gram 72,5 % Pale Muntons ? EBC
400 gram 5,8 % Crystal Muntons ? EBC
400 gram 5,8 % Cara Pils Muntons ? EBC
100 gram 1,4 % Chocolate Muntons ? EBC
1000 gram 14,5 % Caramunich Muntons ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
10 min 55 ºC
90 min 68 ºC
Humle
55 gram bet 5,7 % alfa pellets koketid 60 min
30 gram bet 4,5 % alfa pellets koketid 20 min
40 gram bet 4,5 % alfa pellets koketid 7 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Czech pils, Wyeast Flytende 1 pk 50 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 12-13 ºC
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 4 ºC
Lagring 10 dager ved 12 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ja
CO2: tilsatt
Bryggedato: 09.09.2004
Tappedato: 24.09.2004
Kommentar:[/size][/tt]