Akkurat når jeg begynte å forstå såpass mye at jeg trodde at ølbrygging var enkelt...
Det ser ut som jeg er rammet av 1020-syndromet - og det på tre brygg (... selvsagt mine tre første.. og hittil eneste).
Samtidig som jeg får tilgang til seksjonen for medlemmer her på forumet, hvor artikkelen "Bryt 1020-grensen" lyser mot meg...
Først og remst synes jeg å være rammet med min American IPA, med OG 1050, Saflale US-05. Den har nå gjæret i 14 dager og synes å stoppe på 1021 (selv om jeg skal gi den ennå noen dager). Har gjæret stabilt på 20 grader. Gjærkaken har sunket til bunn, kun småtteri på toppen, et lite plopp i gjærlåsen ca. hvert 3. minutt.
Så er det to uavhengige lagerbrygg... de har gjæret i litt over 3 uker nå og som jeg har skrevet om tidligere, med Saflager W-34/70. Batch 01 har nå altså gjæret i 16 dager. OG på 47, og målt nå i dag til 19.
Batch 02 har tilsvarende gjæret i 14 dager. OG på 43, og målt nå i dag også til 19. Har likevel ikke gitt opp håpet her om at det fortsatt pågår gjæring.
Men uansett - det er rart hvor skuffet en blir når en mistenker at dette ikke kommer til å gå helt riktig vei... Nok gjær var tilsatt det undergjærede lager. Jeg ristet også vel og lenge for å gi oksygen til vørteren, og rehydrerte i samsvar med oppskrift før tilsetting av gjæren. Har holdt stabil temperatur i samsvar med anbefalt temperatur for gjærtypen. Jeg stoler også på at Spiegelen sin temperatur er riktig under mesking.
En skal selvsagt ikke ta sorgene på forskudd, men jeg har ingen go'følelse lenger...
Det ser ut som jeg er rammet av 1020-syndromet - og det på tre brygg (... selvsagt mine tre første.. og hittil eneste).
Samtidig som jeg får tilgang til seksjonen for medlemmer her på forumet, hvor artikkelen "Bryt 1020-grensen" lyser mot meg...
Først og remst synes jeg å være rammet med min American IPA, med OG 1050, Saflale US-05. Den har nå gjæret i 14 dager og synes å stoppe på 1021 (selv om jeg skal gi den ennå noen dager). Har gjæret stabilt på 20 grader. Gjærkaken har sunket til bunn, kun småtteri på toppen, et lite plopp i gjærlåsen ca. hvert 3. minutt.
Så er det to uavhengige lagerbrygg... de har gjæret i litt over 3 uker nå og som jeg har skrevet om tidligere, med Saflager W-34/70. Batch 01 har nå altså gjæret i 16 dager. OG på 47, og målt nå i dag til 19.
Batch 02 har tilsvarende gjæret i 14 dager. OG på 43, og målt nå i dag også til 19. Har likevel ikke gitt opp håpet her om at det fortsatt pågår gjæring.
Men uansett - det er rart hvor skuffet en blir når en mistenker at dette ikke kommer til å gå helt riktig vei... Nok gjær var tilsatt det undergjærede lager. Jeg ristet også vel og lenge for å gi oksygen til vørteren, og rehydrerte i samsvar med oppskrift før tilsetting av gjæren. Har holdt stabil temperatur i samsvar med anbefalt temperatur for gjærtypen. Jeg stoler også på at Spiegelen sin temperatur er riktig under mesking.
En skal selvsagt ikke ta sorgene på forskudd, men jeg har ingen go'følelse lenger...