Irish moss - når gjør den jobben?

Hei - hadde oppi en spiseskje med irsk mose siste ti minutter av kokingen på nåværende brygg - men silte av trub når jeg tappet over til gjærbøtta etter nedkjøling - og fjernet vel samtidig også mosen. Var klargjørings-jobben uansett unnagjort i gryta, eller er mosen virksom også under gjæringstiden (og denne posten dermed egentlig hjemmehørende under "bryggetabber")?
 
Den er virksom også under gjæring :)

Og det er for øvrig ikke en mose, men en alge ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Chondrus_crispus
 
Takk for kjapp oppfølging. Da blir neste spørsmål fra meg; er det da hensiktsmessig å koke opp ca en desiliter vann med en ny spiseskje moss/ alger nå - tre dager inn i gjæringen. Kjøle ned til 20 grader, og hive blandingen opp i gjæringsbøtta nå?
 
Tilbake
Topp