Fredrik J
Norbrygg-medlem
Hei.
Sitter og komponerer en IPA hvor humle smak/aroma skal være i høysetet. Har foreløpig følgende oppskrift:
Batch Size (fermenter): 19,50 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 14,5 EBC
Estimated IBU: 59,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 58,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
8,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 100,0 %
2,30 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 7 -
25,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 2 25,8 IBUs
25,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 20,0 min Hop 3 10,2 IBUs
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4 11,8 IBUs
25,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 6,1 IBUs
30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 5,7 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
20,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
20,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Dry Hop 5,0 Day Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
Vil det funke med kun Pale malt eller vil dette kunne bli litt for tynn smak? Kan jeg evt justere dette med å meske på litt høyere temperatur, eller vil det bli nok fylde med så mye malt?
Tar også gjerne imot forslag til gjær som fremhever fruktigheten i øl'et
Sitter og komponerer en IPA hvor humle smak/aroma skal være i høysetet. Har foreløpig følgende oppskrift:
Batch Size (fermenter): 19,50 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 14,5 EBC
Estimated IBU: 59,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 58,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
8,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 100,0 %
2,30 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 7 -
25,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 2 25,8 IBUs
25,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 20,0 min Hop 3 10,2 IBUs
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4 11,8 IBUs
25,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 6,1 IBUs
30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 5,7 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
20,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
20,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Dry Hop 5,0 Day Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
Vil det funke med kun Pale malt eller vil dette kunne bli litt for tynn smak? Kan jeg evt justere dette med å meske på litt høyere temperatur, eller vil det bli nok fylde med så mye malt?
Tar også gjerne imot forslag til gjær som fremhever fruktigheten i øl'et