Inspill på humling

Heisann skal prøve min første singlehop, og tenker å lage en apa med bare Nelson Sauvin

Er litt usikker på humlingen, tanken er å få til en ganske lett og fruktig øl som selv de som ikke liker mørkt øl eller mye humle kan like.

Recipe: single nelson II
Brewer: sørnypan
Asst Brewer:
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 37,43 l
Post Boil Volume: 32,06 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l 
Bottling Volume: 25,30 l
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 14,3 EBC
Estimated IBU: 30,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 91,3 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5,40 kg              Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)        Grain        1        90,0 %       
0,30 kg              Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)  Grain        2        5,0 %       
0,30 kg              Munich Malt - 10L (19,7 EBC)            Grain        3        5,0 %       
25,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min  Hop          4        25,5 IBUs   
10,00 g              Irish Moss (Boil 15,0 mins)              Fining        5        -           
25,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 5,0 min  Hop          6        5,1 IBUs     
30,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min  Hop          7        0,0 IBUs     
2,0 pkg              California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast        8        -           


Mash Schedule: BIAB, Full Body
Total Grain Weight: 6,00 kg
 
Noen av mine mest vellykkede pale ales hadde et ganske likt humleskjema med Nelson Sauvin: 20g/30g/50g på 60/15/0 min, OG rundt 1048. Nelson er veldig mild som bitterhumle, så jeg ville prøvd å komme opp i iallfall 40 IBU, og du kan godt pøse på med aromahumle også.
 
Takk for innspillet, prøver meg på 25g/30g/40g på 60/15/0 min. bikker akkurat 40 ibu, håper det funker, tanken er uansett å sette den samme maltsammensetningen igjen litt senere, men med litt råere humling. Første forsøk er i forbindelse med en 85årsdag, så tar det litt rolig med for kvass humling :)
 
Tilbake
Topp