Heisann skal prøve min første singlehop, og tenker å lage en apa med bare Nelson Sauvin
Er litt usikker på humlingen, tanken er å få til en ganske lett og fruktig øl som selv de som ikke liker mørkt øl eller mye humle kan like.
Recipe: single nelson II
Brewer: sørnypan
Asst Brewer:
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 37,43 l
Post Boil Volume: 32,06 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,30 l
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 14,3 EBC
Estimated IBU: 30,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 91,3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,40 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 90,0 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 5,0 %
0,30 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,0 %
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 25,5 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 5,1 IBUs
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 8 -
Mash Schedule: BIAB, Full Body
Total Grain Weight: 6,00 kg
Er litt usikker på humlingen, tanken er å få til en ganske lett og fruktig øl som selv de som ikke liker mørkt øl eller mye humle kan like.
Recipe: single nelson II
Brewer: sørnypan
Asst Brewer:
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 37,43 l
Post Boil Volume: 32,06 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,30 l
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 14,3 EBC
Estimated IBU: 30,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 91,3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,40 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 90,0 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 5,0 %
0,30 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,0 %
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 25,5 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 5,1 IBUs
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 8 -
Mash Schedule: BIAB, Full Body
Total Grain Weight: 6,00 kg