Heisann!
I sommer skal min svigerfar feire 50års kallas og jeg har tenkt å brygge et jubileumsbrygg for anledningen. Jeg kunne godt tenke med å spille på tallet 50 så mye som mulig i oppskriften. Bruker derfor 50 hekto med Vienna basemalt siden jeg har det liggende pluss 50 gram av div malter for å nå 5.5 kg tot som passer 20L Braumeisteren bra for en småsterk øl. Siden svigers er sosialist av den røde sorten tenkte jeg at jeg skulle bruke 50g Cascade, 50g Centennial, 50g Chinook og 50g Pacifica @ 8min for en IBU på 53. Syns forøvrig tematikken funker bra på malten også; Alle er like forutenom en sterk leder på toppen
Jeg har bare 7 brygg på baken og vil gjerne ha input om det er noe her som overhodet ikke kommer til å fungere, så speak up dersom det er noe som burde vært endret på innefor rammene jeg ønsker å gjøre det under. Kunne f.eks bare droppe et par av maltene dersom de ikke funker og samtidig få en lettere og mer festvennlig øl.
Jubileum CCCPale Ale
Boil Size: 25.63 l
Post Boil Volume: 22.85 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 25.3 EBC
Estimated IBU: 53.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5.9 EBC) Grain 1 90.1 %
0.05 kg Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 2 0.9 %
0.05 kg Carafa I (Weyermann) (630.4 EBC) Grain 3 0.9 %
0.05 kg Caramunich I (Weyermann) (100.5 EBC) Grain 4 0.9 %
0.05 kg Carared (Weyermann) (47.3 EBC) Grain 5 0.9 %
0.05 kg Munich Malt (17.7 EBC) Grain 6 0.9 %
0.05 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 7 0.9 %
0.05 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 8 0.9 %
0.05 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 9 0.9 %
0.05 kg Rye Malt (Weyermann) (5.9 EBC) Grain 10 0.9 %
0.05 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 11 0.9 %
0.05 kg Wheat Malt, Dark (Weyermann) (13.8 EBC) Grain 12 0.9 %
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 8.0 min Hop 13 8.7 IBUs
50.00 g Centennial [10.00 %] - Boil 8.0 min Hop 14 15.8 IBUs
50.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 8.0 min Hop 15 20.6 IBUs
50.00 g Pacifica [5.50 %] - Boil 8.0 min Hop 16 8.7 IBUs
Har lagt ved .bsmx
Har ikke bestemt meskeskjema enda så si gjeren ifra om dere ser en åpenbaring her også
Kom gjerne med gjærforslag. Fins det noe Russisk som duger? Hadde vel egentlig bare tenkt å bruke WLP 001 eller 007
I sommer skal min svigerfar feire 50års kallas og jeg har tenkt å brygge et jubileumsbrygg for anledningen. Jeg kunne godt tenke med å spille på tallet 50 så mye som mulig i oppskriften. Bruker derfor 50 hekto med Vienna basemalt siden jeg har det liggende pluss 50 gram av div malter for å nå 5.5 kg tot som passer 20L Braumeisteren bra for en småsterk øl. Siden svigers er sosialist av den røde sorten tenkte jeg at jeg skulle bruke 50g Cascade, 50g Centennial, 50g Chinook og 50g Pacifica @ 8min for en IBU på 53. Syns forøvrig tematikken funker bra på malten også; Alle er like forutenom en sterk leder på toppen
Jeg har bare 7 brygg på baken og vil gjerne ha input om det er noe her som overhodet ikke kommer til å fungere, så speak up dersom det er noe som burde vært endret på innefor rammene jeg ønsker å gjøre det under. Kunne f.eks bare droppe et par av maltene dersom de ikke funker og samtidig få en lettere og mer festvennlig øl.
Jubileum CCCPale Ale
Boil Size: 25.63 l
Post Boil Volume: 22.85 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 25.3 EBC
Estimated IBU: 53.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5.9 EBC) Grain 1 90.1 %
0.05 kg Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 2 0.9 %
0.05 kg Carafa I (Weyermann) (630.4 EBC) Grain 3 0.9 %
0.05 kg Caramunich I (Weyermann) (100.5 EBC) Grain 4 0.9 %
0.05 kg Carared (Weyermann) (47.3 EBC) Grain 5 0.9 %
0.05 kg Munich Malt (17.7 EBC) Grain 6 0.9 %
0.05 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 7 0.9 %
0.05 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 8 0.9 %
0.05 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 9 0.9 %
0.05 kg Rye Malt (Weyermann) (5.9 EBC) Grain 10 0.9 %
0.05 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 11 0.9 %
0.05 kg Wheat Malt, Dark (Weyermann) (13.8 EBC) Grain 12 0.9 %
50.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 8.0 min Hop 13 8.7 IBUs
50.00 g Centennial [10.00 %] - Boil 8.0 min Hop 14 15.8 IBUs
50.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 8.0 min Hop 15 20.6 IBUs
50.00 g Pacifica [5.50 %] - Boil 8.0 min Hop 16 8.7 IBUs
Har lagt ved .bsmx
Har ikke bestemt meskeskjema enda så si gjeren ifra om dere ser en åpenbaring her også
Kom gjerne med gjærforslag. Fins det noe Russisk som duger? Hadde vel egentlig bare tenkt å bruke WLP 001 eller 007