Heisann
Har tenkt å prøve meg på brygging av en havrestout (oatmeal stout). Og har funnet frem til følgende oppskrift. Jeg er blodfersk hjemmebrygger og dette blir batch nummer 4 - brygger på en brewcrafter 25.
Bondeknold:
Malt i kg:
Humle:
Target FG 1015
Oppskriften er ikke sugd fra eget bryst (som det heter så vakkert), men satt sammen av tips og oppskrifter både fra forumet her og ellers fra interntettet., så takk til alle som måtte dra kjensel på denne!
400g av de 600g havregryn er ristet i ovn til de var lett gyllenbrune.
Jeg lurer særlig litt på om maltsammensetningen vil gi meg den smaken jeg er på jakt etter. Jeg er glad en stout som har et røykpreg, uten at det blir for dominerende, men det må likevel ikke bli helt borte. Lukt og smaksanelser mot sjokolade er også ønsket. Jeg føler at Nøgne Ø sin Havrestout blir i tammeste laget og vil gjerne ha en stout med mer "karakter".
Er jeg på ville veier, eller er dette noe som er verdt å brygge for å prøve å treffe smaksønskene mine?
Har tenkt å prøve meg på brygging av en havrestout (oatmeal stout). Og har funnet frem til følgende oppskrift. Jeg er blodfersk hjemmebrygger og dette blir batch nummer 4 - brygger på en brewcrafter 25.
Bondeknold:
Malt i kg:
Maris Otter 4,75
Havregryn 0,6
Black malt 1500 EBC 0,25
Cara Crystal 120 EBC 0,3
Pale Chocolate malt 675 EBC 0,3
Meskes 66 grader i 60 minutterHavregryn 0,6
Black malt 1500 EBC 0,25
Cara Crystal 120 EBC 0,3
Pale Chocolate malt 675 EBC 0,3
Humle:
Kent East Golding 75 G @ 90 min
Gjær:WLP 013 London Ale
Target OG 1060 Target FG 1015
Oppskriften er ikke sugd fra eget bryst (som det heter så vakkert), men satt sammen av tips og oppskrifter både fra forumet her og ellers fra interntettet., så takk til alle som måtte dra kjensel på denne!
400g av de 600g havregryn er ristet i ovn til de var lett gyllenbrune.
Jeg lurer særlig litt på om maltsammensetningen vil gi meg den smaken jeg er på jakt etter. Jeg er glad en stout som har et røykpreg, uten at det blir for dominerende, men det må likevel ikke bli helt borte. Lukt og smaksanelser mot sjokolade er også ønsket. Jeg føler at Nøgne Ø sin Havrestout blir i tammeste laget og vil gjerne ha en stout med mer "karakter".
Er jeg på ville veier, eller er dette noe som er verdt å brygge for å prøve å treffe smaksønskene mine?