Hei.
Skal brygge en IPA på torsdag med noe Rug. Har satt sammen oppskriften mer eller mindre selv, og siden jeg ikke har mye erfaring med det, lurte jeg på om noen av dere har noen innspill?
Lumumbas big mouth IPA
Style: American IPA OG: 1.067
Type: Partial Mash FG: 1.017
Rating: 0.0 ABV: 6.55 %
Calories: 219 IBU's: 62.58
Efficiency: 70 % Boil Size: 15.00 L
Color: 30.1 EBC Batch Size: 19.99 L
Preboil OG: 1.094 Boil Time: 60 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
(none)
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
1.00 kg 18.18 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
400.00 g 7.27 % Amber Malt 60 mins 1.035
3.00 kg 54.55 % Pale Liquid Extract 60 mins 1.036
700.00 g 12.73 % Rye Malt 60 mins 1.029
400.00 g 7.27 % Caramel/Crystal Malt - 80L 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
10.00 g 7.92 Citra 30 mins 13.20
10.00 g 5.10 Amarillo Gold 30 mins 8.50
10.00 g 3.29 Amarillo Gold 15 mins 8.50
10.00 g 5.11 Citra 15 mins 13.20
10.00 g 2.41 Amarillo Gold 10 mins 8.50
10.00 g 3.74 Citra 10 mins 13.20
10.00 g 1.32 Amarillo Gold 5 mins 8.50
10.00 g 2.05 Citra 5 mins 13.20
20.00 g Citra 10 days 13.20
50.00 g Amarillo Gold 10 days 8.50
10.00 g 0.29 Amarillo Gold 1 mins 8.50
10.00 g 0.44 Citra 1 mins 13.20
30.00 g 30.90 Citra 60 mins 13.20
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.50 pkg Safale US-05 Fermentis US-05
Additions
Amount Name Time Stage
0.50 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
Mash Profile
Partial mash - spesialmalt meskes 60 min på 65,5 grader.
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
128.99 g Table Sugar - Bottle Carbonation 22.2°C 2.50
Bruker tørrgjær siden jeg ikke rekker å lage starter.
Noen innspill? Bør jeg oppjustere eller nedjustere noe?
Skal brygge en IPA på torsdag med noe Rug. Har satt sammen oppskriften mer eller mindre selv, og siden jeg ikke har mye erfaring med det, lurte jeg på om noen av dere har noen innspill?
Lumumbas big mouth IPA
Style: American IPA OG: 1.067
Type: Partial Mash FG: 1.017
Rating: 0.0 ABV: 6.55 %
Calories: 219 IBU's: 62.58
Efficiency: 70 % Boil Size: 15.00 L
Color: 30.1 EBC Batch Size: 19.99 L
Preboil OG: 1.094 Boil Time: 60 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
(none)
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
1.00 kg 18.18 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
400.00 g 7.27 % Amber Malt 60 mins 1.035
3.00 kg 54.55 % Pale Liquid Extract 60 mins 1.036
700.00 g 12.73 % Rye Malt 60 mins 1.029
400.00 g 7.27 % Caramel/Crystal Malt - 80L 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
10.00 g 7.92 Citra 30 mins 13.20
10.00 g 5.10 Amarillo Gold 30 mins 8.50
10.00 g 3.29 Amarillo Gold 15 mins 8.50
10.00 g 5.11 Citra 15 mins 13.20
10.00 g 2.41 Amarillo Gold 10 mins 8.50
10.00 g 3.74 Citra 10 mins 13.20
10.00 g 1.32 Amarillo Gold 5 mins 8.50
10.00 g 2.05 Citra 5 mins 13.20
20.00 g Citra 10 days 13.20
50.00 g Amarillo Gold 10 days 8.50
10.00 g 0.29 Amarillo Gold 1 mins 8.50
10.00 g 0.44 Citra 1 mins 13.20
30.00 g 30.90 Citra 60 mins 13.20
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.50 pkg Safale US-05 Fermentis US-05
Additions
Amount Name Time Stage
0.50 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
Mash Profile
Partial mash - spesialmalt meskes 60 min på 65,5 grader.
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
128.99 g Table Sugar - Bottle Carbonation 22.2°C 2.50
Bruker tørrgjær siden jeg ikke rekker å lage starter.
Noen innspill? Bør jeg oppjustere eller nedjustere noe?