Hei!
Har gjort et forsøk på å sette opp en oppskrift, og ville satt stor pris på å fått innspill på valg av malt og humle, samt forslag til meskeskjema.
Grunnen til at jeg ikke har noe 60-min humle, er fordi jeg mener å ha lest et sted at det skal gi enda mer smak av humlen satt opp i mot IBU.
Kunne tenke meg en litt fyldig øl. Har vurdert litt hvete, er det en fin måte og få fyldig smak? Hvilken av spesialmaltene bør jeg i såfall bytte ut, og hvilket hvetemalt anbefales?
Når det gjelder valg av gjær, så har jeg bare brukt tørrgjær så langt, men har gått til innkjøp av magnetrører og 2L Erlenmeyekolbe, så hvis noen har et godt forslag til en gjær som gir et rent og fint smaksbilde med god munnfølelse uten alt for mye fruktighet, så er jeg åpen for å prøve det.
Er ekstremt fersk når det kommer til komponering av oppskrifter, så håper jeg ikke er helt på jordet her.
Typeriktighet er ikke så viktig for meg, men utgangspunktet var at dette skulle bli en IPA. Kunne kanskje tenkt meg en litt mørkere/dypere farge også, hva slags malt bør jeg tilsette da?
Mitt forslag:
4.80 kg PILSNERMALT HEIDELBERG, EKSTRA LYS (2.5 EBC)
1.10 kg CARAMEL MALT LYS (30.0 EBC)
1.10 kg MUNICH MALT MØRK (25.0 EBC)
40g Centennial [10.00 %] - Boil 30.0 min
30g Citra [12.00 %] - Boil 30.0 min
40g Citra [12.00 %] - Boil 5.0 min
30g Centennial [10.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
30g Citra [12.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
Mesking:
68 gr - 60 min
78 gr - 5 min
Gjæring:
Avhengig av gjærvalg
Har gjort et forsøk på å sette opp en oppskrift, og ville satt stor pris på å fått innspill på valg av malt og humle, samt forslag til meskeskjema.
Grunnen til at jeg ikke har noe 60-min humle, er fordi jeg mener å ha lest et sted at det skal gi enda mer smak av humlen satt opp i mot IBU.
Kunne tenke meg en litt fyldig øl. Har vurdert litt hvete, er det en fin måte og få fyldig smak? Hvilken av spesialmaltene bør jeg i såfall bytte ut, og hvilket hvetemalt anbefales?
Når det gjelder valg av gjær, så har jeg bare brukt tørrgjær så langt, men har gått til innkjøp av magnetrører og 2L Erlenmeyekolbe, så hvis noen har et godt forslag til en gjær som gir et rent og fint smaksbilde med god munnfølelse uten alt for mye fruktighet, så er jeg åpen for å prøve det.
Er ekstremt fersk når det kommer til komponering av oppskrifter, så håper jeg ikke er helt på jordet her.
Typeriktighet er ikke så viktig for meg, men utgangspunktet var at dette skulle bli en IPA. Kunne kanskje tenkt meg en litt mørkere/dypere farge også, hva slags malt bør jeg tilsette da?
Mitt forslag:
4.80 kg PILSNERMALT HEIDELBERG, EKSTRA LYS (2.5 EBC)
1.10 kg CARAMEL MALT LYS (30.0 EBC)
1.10 kg MUNICH MALT MØRK (25.0 EBC)
40g Centennial [10.00 %] - Boil 30.0 min
30g Citra [12.00 %] - Boil 30.0 min
40g Citra [12.00 %] - Boil 5.0 min
30g Centennial [10.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
30g Citra [12.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
Mesking:
68 gr - 60 min
78 gr - 5 min
Gjæring:
Avhengig av gjærvalg