Leker litt med tanken å lage et kompakt oppsett for brygging av litt større batcher. Har en 120l benkebereder, og mulighet for å få laget en meskeinnsats til denne som kan heises opp og ned via taljer i tak.
Tenker en chugger pumpe gående kontinuerlig fra mesking og helt til ferdig kokt vørter er nedkjølt. Under kokingen skal vørteren sirkuleres gjennom en motstrøms eller platekjøler, slik at denne samtidig blir ordentlig sterilisert.
Ønsker konstruktiv kritikk rundt planen, noen med erfaringer? Jeg er litt bekymret for at pumpeloopen skal tettes igjen av trub.
Se bildet for tenkt prosess.
EDIT: Temperatur av vørter kontrolleres selvsagt av en PID regulator.
Tenker en chugger pumpe gående kontinuerlig fra mesking og helt til ferdig kokt vørter er nedkjølt. Under kokingen skal vørteren sirkuleres gjennom en motstrøms eller platekjøler, slik at denne samtidig blir ordentlig sterilisert.
Ønsker konstruktiv kritikk rundt planen, noen med erfaringer? Jeg er litt bekymret for at pumpeloopen skal tettes igjen av trub.
Se bildet for tenkt prosess.
EDIT: Temperatur av vørter kontrolleres selvsagt av en PID regulator.
Vedlegg
Sist redigert: