Hei,
Historie:
Satte min første batch med pale ale for nøyaktig 25 dager siden. Lot den stå på kjøkkenet. Ingen plopp første eller andre dag. tredje dag satte jeg gjæringsdunken på vaskerommet. tenkte kanskje temperaturen sank under grensen om nettene.. Etter en dag på vaskerommet begynte det å bli liv. Hadde vel liv der i 2-3 dager før det var stans. Lot den stå en uke til. ingenting. flyttet den tilbake til kjøkkenet. fremdeles ingenting. har ikke turt å sjekke SG. tenkte jeg skulle vente til fat og co2 var i hus slik at jeg kunne sjekke FG før jeg tappet på fat. Det er nå på plass, og jeg trenger kun noen slanger for å kunne sette trykk på fatet. Vørteren har mao stått mye lengre enn det den skulle. Kanskje den magisk omvandles til lager?
Spørsmål:
Hvordan vet jeg om vørteren er ødelagt? Hvis FG er nesten lik OG, så vil vel det være ett tegn på problemer? Hvis det skjer, kan jeg tilsette mer gjær? kan det være sukkernivået i vørteren som er hele problemet? skal jeg koke opp noe sukkervann og helle oppi, og se hva som skjer?
Ang. karbonering i bryggefat. Er det bare å fylle fatet, skru på "korken", koble på koblingen og åpne for co2? har bare 20 liter som skal i ett 30 liters fat. kan luften lage problemer? anbefalt trykk for ale (eller lagerale)? Hvor mange dager før bør jeg sette på trykket før servering? hvor lenge kan det stå med ett slikt trykk?
beklager mange spørsmål, men jeg vil veldig gjerne gjøre dette riktig første gangen. Har 3 sett til liggende klart, men tør ikke å starte med dem før jeg har kommet meg gjennom dette første, veldig skremmende, prosjektet.
Historie:
Satte min første batch med pale ale for nøyaktig 25 dager siden. Lot den stå på kjøkkenet. Ingen plopp første eller andre dag. tredje dag satte jeg gjæringsdunken på vaskerommet. tenkte kanskje temperaturen sank under grensen om nettene.. Etter en dag på vaskerommet begynte det å bli liv. Hadde vel liv der i 2-3 dager før det var stans. Lot den stå en uke til. ingenting. flyttet den tilbake til kjøkkenet. fremdeles ingenting. har ikke turt å sjekke SG. tenkte jeg skulle vente til fat og co2 var i hus slik at jeg kunne sjekke FG før jeg tappet på fat. Det er nå på plass, og jeg trenger kun noen slanger for å kunne sette trykk på fatet. Vørteren har mao stått mye lengre enn det den skulle. Kanskje den magisk omvandles til lager?
Spørsmål:
Hvordan vet jeg om vørteren er ødelagt? Hvis FG er nesten lik OG, så vil vel det være ett tegn på problemer? Hvis det skjer, kan jeg tilsette mer gjær? kan det være sukkernivået i vørteren som er hele problemet? skal jeg koke opp noe sukkervann og helle oppi, og se hva som skjer?
Ang. karbonering i bryggefat. Er det bare å fylle fatet, skru på "korken", koble på koblingen og åpne for co2? har bare 20 liter som skal i ett 30 liters fat. kan luften lage problemer? anbefalt trykk for ale (eller lagerale)? Hvor mange dager før bør jeg sette på trykket før servering? hvor lenge kan det stå med ett slikt trykk?
beklager mange spørsmål, men jeg vil veldig gjerne gjøre dette riktig første gangen. Har 3 sett til liggende klart, men tør ikke å starte med dem før jeg har kommet meg gjennom dette første, veldig skremmende, prosjektet.