Ingefærøl, hjelp?!

Har lovet å lage et Ingefærøl til jul og Espen J sin oppskrift blir kanskje brukt.
Vil det ha noe for seg å erstatte litt av sukkeret med (ristet?) glutenfritt havregryn eller hurtigris?
Kom gjerne med innspill, har aldri laget noe slikt.
 
Her er min siste utgave til 25 l:

0,31 kg Extra Light Dry Extract (5,9 EBC)
1,46 kg Vanlig sukker
0,31 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC)
0,31 kg Milk Sugar (Lactose) * (0,0 EBC)
1471,60 g Ginger Root (Boil 20,0 mins)
1,51 g Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins)
130,00 ml lemon jucie (Boil 15,0 mins)

WLP 001 gjær

Kokte i 20 min.
Gjæret på 20°. Karbonere på flaske. Lagre flaskene i 4 uker før konsum.

Jeg hadde ca. 2/3 av ingefæren over i gjæringsdunken. Det gir mye smak, men er noe herk når man skal tappe. Kanskje prøver jeg å koke i 60 eller 90 min neste gang for å slippe det.

Denne er sterk på ingefærsmak, og ikke veldig søt. Men, smaker etter min mening balansert og godt. Kona er også fornøyd. Du kan jo prøve 5 liter.

Havregryn kan du prøve om du vil, ris vil gi minimalt om noe smak. Det lille som måtte være blir slått ned av bare litt ingefær. Bruk heller sukker, det er billigere. Har ikke merket noe usmak. Vet ikke om det er gluten i maltekstraktet jeg bruker.
 
Tilbake
Topp