Hei,
Jeg har glutenallergi og er trønder så jeg elsker ingefærøl til sodden min. Jeg har funnet en drøss med oppskrifter, men de fleste er for 2 dagers gjæring. Mao mest for karbonering. Ikke alkohol.
Denne oppskriften summerer det meste jeg har funnet. http://wellnessmama.com/8945/natural-ginger-ale/ (Se bort fra alt alternativtullet som himalayasalt osv. )
Men. Jeg vil gjerne ha 4-5% alkohol. Planen er å koke opp ingefær, krydder og sukker i vann. Sile det og ha det på en 25l dunk med gjærlås. Men. I denne oppskriften står det at man burde lage en "ginger bug". Altså en forkultur av villgjær. Jeg har forstått at dette er litt hipstermetoden å lage brygg på og at det er mye større sjangs for feil. Stemmer det?
Hvilken gjær vil dere i såfall anbefale?
Jeg tenker at dette skal få gjære fra seg i dunken, før jeg tilsetter varmebehandlet sukker og litt gjær og legge det på flasker for et karbonering.
Jeg har aldri brygget noe i mitt liv. Knapt hevet et brød. Høres denne planen fornuftig ut?
Har dere noen innspill eller tips, tanker eller oppskrifter?
Setter veldig pris på feedback!
Anders
PS: flytt gjerne på posten om jeg har lagt den feil sted.
Sent from my iPad using Tapatalk
Jeg har glutenallergi og er trønder så jeg elsker ingefærøl til sodden min. Jeg har funnet en drøss med oppskrifter, men de fleste er for 2 dagers gjæring. Mao mest for karbonering. Ikke alkohol.
Denne oppskriften summerer det meste jeg har funnet. http://wellnessmama.com/8945/natural-ginger-ale/ (Se bort fra alt alternativtullet som himalayasalt osv. )
Men. Jeg vil gjerne ha 4-5% alkohol. Planen er å koke opp ingefær, krydder og sukker i vann. Sile det og ha det på en 25l dunk med gjærlås. Men. I denne oppskriften står det at man burde lage en "ginger bug". Altså en forkultur av villgjær. Jeg har forstått at dette er litt hipstermetoden å lage brygg på og at det er mye større sjangs for feil. Stemmer det?
Hvilken gjær vil dere i såfall anbefale?
Jeg tenker at dette skal få gjære fra seg i dunken, før jeg tilsetter varmebehandlet sukker og litt gjær og legge det på flasker for et karbonering.
Jeg har aldri brygget noe i mitt liv. Knapt hevet et brød. Høres denne planen fornuftig ut?
Har dere noen innspill eller tips, tanker eller oppskrifter?
Setter veldig pris på feedback!
Anders
PS: flytt gjerne på posten om jeg har lagt den feil sted.
Sent from my iPad using Tapatalk