Hei,
Tok nettopp en prøve for å måle SG/FG etter 9 dager gjæringskaret. Har ikke bunnventil og brukte en delvis rengjort hevert. Det ble litt kløning der jeg fikk litt backflow fra den delen av heverten som ikke var rengjort...og nå sitter jeg og ergrer meg for at ølet kanskje har blitt infisert pga denne backflowen!? Lager en Pale Ale som jeg nå målte til å være på ca ABV 5.6%, er det lov å håpe at alkoholen tar knekken det som evt. skulle være av urenheter i heverten?
Takker for svar
Tok nettopp en prøve for å måle SG/FG etter 9 dager gjæringskaret. Har ikke bunnventil og brukte en delvis rengjort hevert. Det ble litt kløning der jeg fikk litt backflow fra den delen av heverten som ikke var rengjort...og nå sitter jeg og ergrer meg for at ølet kanskje har blitt infisert pga denne backflowen!? Lager en Pale Ale som jeg nå målte til å være på ca ABV 5.6%, er det lov å håpe at alkoholen tar knekken det som evt. skulle være av urenheter i heverten?
Takker for svar