Jeg har gjort mitt første forsøk på tilsetting av bær i brygget, og er redd for at jeg også har fått min første infeksjon.
Jeg satte en belgisk tripel/quad, som endte på 10.75% alkohol etter primærgjæring. Knuste så 1.6 kg lett frosne bjørnebær, og hadde i bunnen av sekundærkar før omstikking.
Dette har stått i 5 dager, før jeg nå ser et tykt brunt lag på toppen, som jeg mistenker skyldes infeksjon. Det luktet også litt stramt med det samme jeg åpnet lokket.
Noen med erfaringer fra tilsetning av bær, eller infeksjoner generelt, som har noen kommentarer til vedlagt bilde?
Jeg satte en belgisk tripel/quad, som endte på 10.75% alkohol etter primærgjæring. Knuste så 1.6 kg lett frosne bjørnebær, og hadde i bunnen av sekundærkar før omstikking.
Dette har stått i 5 dager, før jeg nå ser et tykt brunt lag på toppen, som jeg mistenker skyldes infeksjon. Det luktet også litt stramt med det samme jeg åpnet lokket.
Noen med erfaringer fra tilsetning av bær, eller infeksjoner generelt, som har noen kommentarer til vedlagt bilde?