Finn Berger
Moderator
Skal brygge en India Saison med utgangspunkt i Skoddehavoppskriften. Den blir svakere enn Skoddehav, og selvfølgelig med et annet gjærpreg. Men det blir forhåpentligvis et øl som tar vare på godsmaken til Kinn.
Jeg deler brygget; tester 565 og 566 mot hverandre. Tenkte å kjøre dem på samme temperaturer under gjæringen.
Jeg tar sikte på et øl rundt 5,5%, med IBU 40. Øltypen er ny for meg, så kommentarer til oppskriften tas i mot med takk.
SG før kok: 1.040
OG :1.048
FG: 1.006
ADF: 87%
IBU: 40
ABV: 5,4%
Koketid: 90 minutter
Volum før kok: 50 liter
Volum etter kok: 42 liter
Meskeeffektivitet: 83%
Meskes på 66 grader.
Malt
3,9 kg pilsnermalt
3,6 kg hvetemalt
0,3 kg havregryn
Humle
20 gr Citra ved 30
20 gr Cascade ved 30
28 gr Citra ved 15
28 gr Cascade ved 15
28 gr Citra ved 0
28 gr Cascade ved 0
28 gr Citra tørrhumling 5 dager
28 gr Cascade tørrhumling 5dager
Gjær
Delt brygg: wlp565 og wlp 566
Tilsette gjær ved 17 grader. 2 døgn på 17, gradvis opp til 26
Jeg deler brygget; tester 565 og 566 mot hverandre. Tenkte å kjøre dem på samme temperaturer under gjæringen.
Jeg tar sikte på et øl rundt 5,5%, med IBU 40. Øltypen er ny for meg, så kommentarer til oppskriften tas i mot med takk.
SG før kok: 1.040
OG :1.048
FG: 1.006
ADF: 87%
IBU: 40
ABV: 5,4%
Koketid: 90 minutter
Volum før kok: 50 liter
Volum etter kok: 42 liter
Meskeeffektivitet: 83%
Meskes på 66 grader.
Malt
3,9 kg pilsnermalt
3,6 kg hvetemalt
0,3 kg havregryn
Humle
20 gr Citra ved 30
20 gr Cascade ved 30
28 gr Citra ved 15
28 gr Cascade ved 15
28 gr Citra ved 0
28 gr Cascade ved 0
28 gr Citra tørrhumling 5 dager
28 gr Cascade tørrhumling 5dager
Gjær
Delt brygg: wlp565 og wlp 566
Tilsette gjær ved 17 grader. 2 døgn på 17, gradvis opp til 26