Hei, tenker å brygge en litt kraftig Porter, og skulle gjerne hatt tilbakemelding på oppskrift, hvorvidt jeg er helt på bærtur. Jeg har ikke pekt meg ut noen spesiell porter å klone, og bruker litt rester. Liker portere med litt futt.
23liter batch:
5 kg lys LME
0,64kg Crystal 140
0,56kg Chocolate Malt 1200
20g Chinook 60min (partial boil, så skulle ende på 30 IBU)
20g Perle 15min
20g Chinook 5min
Nottingham tørrgjær
30 IBU
87 ebc
1082 OG
Tenkte opprinnelig å bruke litt black malt og, men vin og bar var utsolgt. Tenkte det kanskje gitt ann å kompensere litt med mere chocolate som i denne oppskrifta da? Eller er svartmalt helt essensielt og jeg må vente til jeg får tak i?
Har også liggende noe carapils, citra og cascade, mer chinook, perle og sjokolademalt.
Svein
23liter batch:
5 kg lys LME
0,64kg Crystal 140
0,56kg Chocolate Malt 1200
20g Chinook 60min (partial boil, så skulle ende på 30 IBU)
20g Perle 15min
20g Chinook 5min
Nottingham tørrgjær
30 IBU
87 ebc
1082 OG
Tenkte opprinnelig å bruke litt black malt og, men vin og bar var utsolgt. Tenkte det kanskje gitt ann å kompensere litt med mere chocolate som i denne oppskrifta da? Eller er svartmalt helt essensielt og jeg må vente til jeg får tak i?
Har også liggende noe carapils, citra og cascade, mer chinook, perle og sjokolademalt.
Svein