Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Har en Imp. IPA som nå har gjæret ned til en FG på 1004. Målte det samme for tre dager siden.
Pga. lav effektivitet tilsatte jeg 2 kg. sukker 4 dager etter gjærestarten. Gjærskummet hadde da lagt seg.
Noen ideer til hva som ga så lav FG? Var det sukkeret?
Foreløpig er planen å vanne ut dette ølet slik at det blir på 10 %, som var målet. Ølet smaker nemlig godt og merkelig nok ikke veldig tørt.
Ølet ble laget av: Pale Malt 7 EBC, 5,5 kg. - Vienna 7 EBC, 1,1 kg. - Cara Crystal 120 EBC, 350 g. - Cara Pils 37 EBC, 250 g. og Lynghonning, 450 g. 400 gram humler ble kokt og 100 gram tørrhumle. WLP 001. Oppskriften ligger her: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Mesket på 67 grader og skylt på 78 grader. Tørrhumlet 3 dager etter at sukkeret ble tilsatt.
Pga. lav effektivitet tilsatte jeg 2 kg. sukker 4 dager etter gjærestarten. Gjærskummet hadde da lagt seg.
Noen ideer til hva som ga så lav FG? Var det sukkeret?
Foreløpig er planen å vanne ut dette ølet slik at det blir på 10 %, som var målet. Ølet smaker nemlig godt og merkelig nok ikke veldig tørt.
Ølet ble laget av: Pale Malt 7 EBC, 5,5 kg. - Vienna 7 EBC, 1,1 kg. - Cara Crystal 120 EBC, 350 g. - Cara Pils 37 EBC, 250 g. og Lynghonning, 450 g. 400 gram humler ble kokt og 100 gram tørrhumle. WLP 001. Oppskriften ligger her: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Mesket på 67 grader og skylt på 78 grader. Tørrhumlet 3 dager etter at sukkeret ble tilsatt.