Hvordan lese av hydrometeret?

Hei!
I dag har jeg satt min første batch noensinne. Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke og nå står det til gjæring. Det ser ut som noe kan bli til øl en gang. :)
Den eneste utfordringen jeg møtte underveis var hvordan jeg leser av hydrometeret. Som seg hør og bør tok jeg en prøve av vørteren før jeg satte den til gjæring, for å finne OG.
Alt jeg har lest og hørt sier meg at jeg skal frem til en verdi som ligner på f.eks 1.086 eller 1.032..
Problemet er at jeg ikke finner igjen disse verdiene på hydrometeret..
Legger ved et bilde av de verdiene jeg fikk idag, og håper noen kan hjelpe meg å tolke dem til en fornuftig OG verdi. Gjerne med en forklaring på hvordan.
På forhånd takk!
hydrometer.jpg
 
Bildet til venstre, det viser ca 60 av hva jeg kan se, altså ca 1.060 :) SG står for Specific Gravity som er det en måler i vørter/øl. OG står for Original Gravity som er den SG-en vørteren har etter kok/før du hiver i gjæren. FG står for Final Gravity som er SG-en du får når vørteren er ferdig utgjæret og du endelig har øl :)
Hydrometeret ditt har flere skalaeren men det er kun den ene du trenger å bruke. Har selv hydrometer med bare en skala så noen andre får forklare resten av de om det skulle være interessant ;)
 
Hva Christoffer E sa

Det imidten viser sukker i gram per liter
og det til høyre potensielt alkohol
men det står også forøvrig på hydrometeret om du ser nøye etter
 
Tilbake
Topp