Hei.
Jeg har på de siste bryggene mine brukt en kjøkkensil, for å fjerne proteiner og grums fra vørteren før gjæring.
Dette har vist seg å være en noe tidkrevende prosess, som øker sjansen for infeksjon.
Jeg lurer derfor på om dette er et steg i bryggeprosessen min som kan kuttes ut.
Jeg bruker klarningsmiddel, men kjører uansett alt ut gjennom kranen som er påmontert kjelen.
Når jeg ser hvor mye grums jeg kvitter meg med på denne måten, så tenker jeg at det må ha noe for seg.
Vil jeg få et like klart øl hvis jeg dropper silingen før gjæring, og heller tar en runde på dette ved omstikking?
Hva gjør du?
Jeg har på de siste bryggene mine brukt en kjøkkensil, for å fjerne proteiner og grums fra vørteren før gjæring.
Dette har vist seg å være en noe tidkrevende prosess, som øker sjansen for infeksjon.
Jeg lurer derfor på om dette er et steg i bryggeprosessen min som kan kuttes ut.
Jeg bruker klarningsmiddel, men kjører uansett alt ut gjennom kranen som er påmontert kjelen.
Når jeg ser hvor mye grums jeg kvitter meg med på denne måten, så tenker jeg at det må ha noe for seg.
Vil jeg få et like klart øl hvis jeg dropper silingen før gjæring, og heller tar en runde på dette ved omstikking?
Hva gjør du?