Hei!
Har et lite spørsmål her som ble aktuelt sist gang jeg brygget.
Hadde et lite eksperiment ved siste brygg da jeg hadde kjøpt inn store teposer til bruk ved humling.
Men akkurat i det jeg hev posen med 20 gram humlepellets i vørteren kom jeg på at den utvider seg jo rimelig greit... Resultatet ble sprukne poser og humle i hele vørteren. Selvfølgelig ingen krise, men etter kjøling, røring og hviling, ble det 5 - 6 liter med vørtergrums som ikke ble med til gjæring.
Grumsrestene lot jeg stå til dagen etter, og fant ut at grumset hadde samlet seg vesentlig mer og jeg hadde da ca 3-4 liter med klar vørter.
Mitt spørsmål er om det er riski å la den avkjølte vørteren stå 5-6 timer før tapping til gjæringskar, eller Bør det gå greit dersom man desinfiserer lokk evt bruker aluminiumfolie?
- Arne -
Har et lite spørsmål her som ble aktuelt sist gang jeg brygget.
Hadde et lite eksperiment ved siste brygg da jeg hadde kjøpt inn store teposer til bruk ved humling.
Men akkurat i det jeg hev posen med 20 gram humlepellets i vørteren kom jeg på at den utvider seg jo rimelig greit... Resultatet ble sprukne poser og humle i hele vørteren. Selvfølgelig ingen krise, men etter kjøling, røring og hviling, ble det 5 - 6 liter med vørtergrums som ikke ble med til gjæring.
Grumsrestene lot jeg stå til dagen etter, og fant ut at grumset hadde samlet seg vesentlig mer og jeg hadde da ca 3-4 liter med klar vørter.
Mitt spørsmål er om det er riski å la den avkjølte vørteren stå 5-6 timer før tapping til gjæringskar, eller Bør det gå greit dersom man desinfiserer lokk evt bruker aluminiumfolie?
- Arne -