Hvit øl

Keyakoo

Norbrygg-medlem
Stusser og googler og funderer litt.. Hvilken malt bør jeg bruke om jeg vil ha en så lys/hvit øl som overhodet mulig? Bør også være høvelig klar og, så store mengder hvete er ikke så heldig (med mindre noen har en god fremgangsmåte for å få klaret den skikkelig). Har nemlig fått mine skitne, skitne bryggehender på en interessant blomst/te som gir naturlig intens blå farge, men frykter det blir grønt om jeg bruker f.eks kun palemalt. Gode forslag/tanker?
 
Pilsner. Haze og kjøletåke kan få et øl til å se «hvitt» ut, men du vil ha det klart og da er det pilsner.
 
Å bytte ut deler av maltet med ris vil også gi et lysere øl. Har aldri prøvd selv, men det er visst hurtigris eller flaket ris som er enklest – rå ris må kokes først. En annen ting jeg ikke har prøvd selv, men som skal funke, er å klarne vekk haze fra hvetemalt ved å cold crashe med gelatin. Jeg fikk nylig servert en hveteøl som var helt klar, og slik jeg forsto det hadde de bare brukt gelatin, ikke filtrering.
 
Tilbake
Topp