Er helt ny og kommer nok til å stille en hel drøss med dumme spørsmål, men jeg spør uten blygsel. Hva slags oppsett bør jeg gå for? Og da mener jeg følgende:
-Hvor mange kjeler bør jeg gå for og hvorfor? Har tatt vare på flere gamle beredere med tanke på bygging av dette bryggeriet, så utstyret har jeg. Må bare kutte og sveise litt, men for meg er det halve moroa Er det mer ideelt med en kjele for koking og en for mesking, eller er en kjele like godt og like brukervennlig?
- Bør ingen, en eller begge kjelene isoleres, og har noen tanker om med hva? Jeg tenkte evt med 5cm glava av samme type som brukes rundt veltilasjonsrør, som har reflekterende folie på den ene siden. Tenkte så at man kunne rulle en kappe av tynt stål rundt det hele etterpå, og sveise en kant på toppen slik at isolasjonen aldri blir våt.
Hvordan bør jeg meske? Med pose, sånn sil man ser her inne laget av kobberrør med slisser i, eller med en innerkjele med hull/slisser i? Har ihvertfall en tank som er smalere enn de andre, og som med en del borring av hull kan fungere fint som innerkjele?
- Skal fyre med gass med ca 9kW effekt. Holder det greit for batcher på 50 liter? Må meskekjelen også ha et varmeelement av noe slag?
Send gjerne linker til ting her inne og andre steder. Har lest mye relevant her inne, men sikkert mye jeg ikke har fått med meg også.
Har funnet to personer som lager bryggeri basert på gamle beredere. Er det flere?
Alle svar mottas med stor takk!!
-Hvor mange kjeler bør jeg gå for og hvorfor? Har tatt vare på flere gamle beredere med tanke på bygging av dette bryggeriet, så utstyret har jeg. Må bare kutte og sveise litt, men for meg er det halve moroa Er det mer ideelt med en kjele for koking og en for mesking, eller er en kjele like godt og like brukervennlig?
- Bør ingen, en eller begge kjelene isoleres, og har noen tanker om med hva? Jeg tenkte evt med 5cm glava av samme type som brukes rundt veltilasjonsrør, som har reflekterende folie på den ene siden. Tenkte så at man kunne rulle en kappe av tynt stål rundt det hele etterpå, og sveise en kant på toppen slik at isolasjonen aldri blir våt.
Hvordan bør jeg meske? Med pose, sånn sil man ser her inne laget av kobberrør med slisser i, eller med en innerkjele med hull/slisser i? Har ihvertfall en tank som er smalere enn de andre, og som med en del borring av hull kan fungere fint som innerkjele?
- Skal fyre med gass med ca 9kW effekt. Holder det greit for batcher på 50 liter? Må meskekjelen også ha et varmeelement av noe slag?
Send gjerne linker til ting her inne og andre steder. Har lest mye relevant her inne, men sikkert mye jeg ikke har fått med meg også.
Har funnet to personer som lager bryggeri basert på gamle beredere. Er det flere?
Alle svar mottas med stor takk!!